Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Petrinjci i Siščani predstavnici Hrvatske na ovogodišnjem festivalu Luxexpo

Književna, likovna i glazbena scena

Književna, likovna i glazbena scena

U Luxembourgu je od 2. do 4. ožujka održan ”35. Festival migracija, kulture i građanstva Luxexpo”. Privilegij i čast da ove godine predstave Hrvatsku pripala je jakim snagama petrinjsko-sisačke književne, likovne i glazbene scene.

 

Luxembourg 3

 

Pod pokroviteljstvom ‘Hrvatskog društva Luksemburg’ predvođenog predsjednikom Anđelkom Markulinom i organizatorom Mladenom Lamzom, na festivalu su nastupili književnici: Mario Lovreković, Maja Šiprak i Siniša Matasović; slikarica i prof. likovnog odgoja Ivana Švragulja te glazbenici, članovi ALF acustic banda: Antonija Kihalić (vokal), Leon Rokić (gitara), Franjo Fritz Ivišić (ritam gitara) i Damir Prskalo (violina).

Glavnina događanja na festivalu organizirana je u obliku sajma postavljenog na više stotina štandova raspoređenih u dva prostrana paviljona uz sudjelovanje svih nacija prisutnih u Luxembourgu.

 

Luxembourg 4

 

Hrvatska delegacija po prvi put je izlagala na tri tematske razine i tri različita štanda: turističko-gastronomskom, likovnom te književnom. Posebno veseli činjenica što je članovima ALF acustic benda pripala čast da svojim nastupom otvore službeni dio festivala na centralnoj pozornici.

Osim uspješnog promotivno-prodajnog dijela festivala na spomenutim štandovima i popratnih radionica, svi članovi hrvatske delegacije zajedno su u subotu navečer upriličili glazbeno-poetski program za pripadnike hrvatske zajednice u Luxembourgu u ugostiteljskom objektu smještenom u centru grada, dok su članovi benda u nedjelju nastupili i u crkvi pri Hrvatskoj katoličkoj misiji.

 

Luxembourg 6

 

Druženje je okončano u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi razmjenom darova uz obostrane pohvale i izraze zadovoljstva domaćina i njihovih hrvatskih gostiju.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.