Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

O sufinanciranju projekata JLS-a u sustavu gospodarenja otpadom

Ministar Tomislav Čorić u Sisku

Ministar Tomislav Čorić u Sisku

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić  održao je u petak, 23. ožujka  u Sisku radni sastanak s predstavnicima  jedinica lokalne samouprave u Sisačko-moslavačkoj županiji na temu „Mogućnosti sufinanciranja projekata JSL-ova u sustavu gospodarenja otpadom“.

 

sastanak 3

Sastanku je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

Naša županija oslonjena je na tri centra za gospodarenje otpadom, istočni dio svoj otpad u budućnosti  će zbrinjavati u Šaguljama u Brodsko-posavskoj županiji , zapadni dio na području Babina gora u Karlovačkoj županiji, a središnji dio na području Zagreba.

 

 

Ciljevi koje smo si zadali do 2020.godine  zahtjevaju da   svi dionici u procesu daju sve od sebe,istaknuo je ministar Tomislav Čorić

 

 

Svi ovi oblici infrastrukture uz reciklažna dvorišta koja su u fazi izgradnje , a natječaj je kontinuirano otvoren  do kraja godine,  pomoć su za ono što želimo učiniti

 

 

Svaka jedinica lokalne samouprave u kontekstu realizacije ima svoje specifičnosti, a sve to se mora uzimati u obzir u fazi izrade plana gospodarenja otpadom, a natječaji koji slijede mogu pokriti sve te specifičnosti, zaključio je ministar Tomislav Čorić.

 

sastanak 1

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.