Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Američka neprofitna udruga HiS Print Ministries i ove godine u Sisku!

Brojna edukativna i humanitarna događanja od 9. do 17. ožujka

Brojna edukativna i humanitarna događanja od 9. do 17. ožujka

I ove godine američka neprofitna udruga HiS Print Ministries organizira niz edukativnih i humanitarnih događaja u gradu Sisku od 09.03. pa sve do 17.03. Nastavak je to desetljeće dugog ulaganja u Sisak i sisački svijet sporta te pomoći građanima na raznim poljima, od poduzetništva do volonterstva.

Tako će od 09.03. do 11.03.2018. Sisak ugostiti trenere američkog nogometa iz SAD koji će podučavati stotinjak trenera iz desetak zemalja Europe taktici, pristupu te načinu treniranja ovog zanimljivog sporta a događaj je organiziran pod nazivom „Extra Point Football Coach Clinic“. S obzirom na interes i broj sudionika, ovaj event se smatra jedan od većih “Klinika za trenere“ američkog nogometa u Europi, što grad Sisak stavlja na sportsku mapu tog sporta, iako zanimljiva je činjenica da u Sisku ne postoji klub američkog nogometa-za sad.

Zatim u ponedjeljak 12.03.2018. His Print Ministries nastavlja suradnju s građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“,  nevladinom udrugom čije će korisnike, socijalno-ugrožene osobe, zajednički posjetiti predstavnici udruga i donirati osnovne potrepštine poput ulja, soli, brašna i slično. Uz konkretnu pomoć navedenim korisnicima, cilj je ojačati civilno-volonterski sektor i podići svijest o osobama na marginama društva.

U utorak 13.03.2018., na poziv građanske inicijative „Moj grad Sisak“ te u suradnji s osnovnom školom Braća Bobetko, HiS Print organizira prezentaciju i demonstraciju američkih sportova pod nazivom „Dan upoznavanja s američkim sportovima“. Sudjelovat će učenici trećih i četvrtih razreda koji će, osim kratkih objašnjenja o baseball-u i drugim sportovima uživati i u simpatičnoj demonstraciji trenera kao i samih sportaša.

 

pisak

 

U srijedu 14.03.2018. u partnerskoj suradnji s Poduzetničkim inkubatorom Sisak-PISAK, HiS Print Ministries dovodi vrhunske predavače koji će sisačkim poduzetnicima, menadžerima ali i svim onima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine, prenijeti dio svog bogatog iskustva u pregovaranju, rješavanju konflikata na radnom mjestu, kreiranju vizije, marketinga. Radi se o profesorima s Vanguard Sveučilišta u Kaliforniji, SAD te ljudima iz korporativnog svijeta.

Više o poslovnim radionicama saznajte ovdje.

Cijenjeni predavači te teme koje će predavati su Ed Westbrook, profesor na Vanguard Sveučilištu u Kaliforniji, SAD s temom: Negotiation Skills, Bjorn Jonsson, također profesor na Vanguard Sveučilištu s temom: Vision Creation / How To Stand Out From The Crowd (A Marketing Perspective), Joseph Page, glavni izvršni direktor Venntis Technologies Ltd. te izvršni potpredsjednik  i savjetnik za AmeriSource Capital s temom Managing Conflict in the Workplac, i Sean McCoy,  suosnivač i glavni navigator Charity Corps-a s temom Community Relations / Benefits of Networking. Radi fluidnosti i efikasnosti, sva predavanja će biti održana na engleskom jeziku.

Zadnja dva događaja, od 15.03.do 17.03. su također vezana za sport; „Intentional walk Baseball Coach Clinic“ odnosno klinika za trenere baseball-a i softball-a, koji ima isti princip rada kao i već spomenuta klinika za američki nogomet te hokejaški kamp koji će se odvijati u novoizgrađenoj Ledenoj dvorani u Sisku, što je izvrsni

Kao i svake godine, očekuje se izdašna donacija HiS Print-a u opremi (nešto više od šest tona), koja će biti dostavljena sportskim udrugama i klubovima, kako u Hrvatskoj, tako i diljem Europe.

 

28822442_10156149802909801_478561351_o

 

O HiS Printu

Organizacija HiS PRINT Ministries je Američka organizacija sa sjedištem u Houstonu, Texas, koja je u Hrvatskoj sa svojim radom započela 2006. godine i to u Sisku, održavanjem bejzbol kampova i satova engleskog jezika. Od tada su svoje djelovanje proširili i na kampove za Američki nogomet i hokej, međunarodne klinike za trenere te mnoge druge programe, kako sportske tako i ostale. Programi se održavaju diljem Hrvatske (Split, Kutina, Zadar, Zagreb, Lekenik) ali i izvan granica Lijepe naše, na širem području Balkana te Istočne Europe (Poljska, Slovenija, Srbija i mnoge druge).

Tijekom održavanja raznih sportskih kampova, primjetila se potreba za raznom sportskom opremom. Tako je udruga His Print počela dopremati sve veće količine donirane opreme onima klubovima kojima je bila potrebna i koji zatraže pomoć. Samo prošle godine je poslano cca 7 tona sportske opreme u Sisak za potrebe hrvatskih sportskih klubova, ali i klubova ostalih zemalja Balkana i Istočne Europe. Iz Siska, oprema je distribuirana u Sibir, Sloveniju, Mađarsku, Ukrajinu, i Portugal dok se iz Houstona oprema šalje i u Indiju, Haiti, Dominikansku Republiku i Nigeriju.

Uz razne sportske programe, počele su se organizirati i posjete potrebitim obiteljima na području Sisačko – Moslavačke županije u suradnji s Građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“, posjete SOS Dječjem selu Lekenik, Udruzi slijepih Sisak, tjedan američke kulture koji obuhvaća programe na dječjem odjelu Narodne čitaonice i knjižnice Vlado gotovac u Sisku te ogranku te iste knjižnice u Capragu gdje Američki predavači kroz tjedan dana održavaju predavanja o svojoj kulturi, plesni kamp i Teksaški karneval koji se održava na poznatoj  sisačkoj šetnici – Šetnica Slave Slavoljuba Striegla te mnoge druge aktivnosti. Uz to, udruga je pomogla pri izgradnji kabina u kampu Zelena dolina te bejzbol igrališta u Sisku.

 

HiS Print foto


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.