Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Započelo uređenje kutinske Barake

Potpuno uređena trebala bi biti do kraja ove godine

Potpuno uređena trebala bi biti do kraja ove godine

Započeli su radovi na uređenju Barake, na zgradi nekadašnje Pekara Like, pokraj stare Barake postavljen je novi krov.

Branko Kranjčević, predsjednik Kulturnog centra mladih Kutina zahvalio je gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću, na potpori i početku rješavanja problema prostora za mlade i udruge mladih u Kutini, jer je to od velike važnosti za mlade i za cijeli Grad.

 

 

 

2102 BARAKA KUTINA u9

 

“Problemi Barake su osim troške konstrukcije bili i nerješeni imovinski odnosi nad zemljištem koje je dijelom bilo u vlasništu Petrokemije d.d. i zbog kojih se njena obnova nije mogla izvesti ranije. U Baraku je 2014. godine provaljeno i pokradena je sva koncertna oprema te tu počinju i prve financijske poteškoće, a popuštanjem konstrukcije krova Baraka je zbog sigurnosnih  razloga morala biti zatvorena. Dvije godine nakon toga pokrenuta je inicijativa „Hoćemo klub“ i tada se gradonačelnik Babić zauzeo za rješavanje situacije Barake.” – kazao je Kranjčević.

 

 

Kranjčević je istaknuo kako je vizija Kulturnog centra mladih ta da Baraka bude multifunkcionalni prostor za društveno djelovanje u gradu Kutini, a osim za glazbena događanja koristit će se za razne aktivnosti, predavanja, tribine, okrugle stolove, video projekcije i ostale sadržaje.

2102 baraka kutina U1

 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je gradilište te je podsjetio kako je obnova Barake započela krajem prošle godine rješavanjem imovinskih odnosa nad zemljištem te je zahvalio Petrokemiji na iskazanom razumijevanju za potrebe mladih i susretljivošću te je postupak parcelizacije brzo proveden.

 

 

Grad Kutina otkupio je 2.200 kvadratnih metara zemljišta za 85 tisuća kuna, a obnova barake nastavlja se, najavio je gradonačelnik Kutine.

„Grad Kutina je već sada uložio oko 200 tisuća kuna, a ove godine planiramo i dalje nastaviti ulaganja u obnovu Barake. Cilj nam je da Klub, zajedno sa sponzorima i Kulturnim centrom mladih, koji je glavni pokretač i nositelj aktivnosti, dovršimo ove godine i da mladi u Kutini konačno dobiju svoj klub.“ – zaključio je Babić.

Očekuje se kako će Baraka biti potpuno uređena do kraja ove godine, a predsjednik Kulturnog centra mladih Kranjčević uputio je službeni poziv gradonačelniku i Gradskom vijeću Kutine da svečanu sjednicu Gradskog vijeća uz Dan grada u studenom održe u Baraki.

 

2102 baraka kutina u3


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.