Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

CESARICA: Predstavljene pjesme za veljaču!

Parni Valjak, Jelena Rozga, Massimo, Željko Bebek, Magazin

Parni Valjak, Jelena Rozga, Massimo, Željko Bebek, Magazin

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna moći glasovati za Parni Valjak i pjesmu ‘’Ljubav”, Jelenu Rozgu i pjesmu “Ne pijem, ne pušim”, Massima s pjesmom “Neka ti plove brodovi”, Željka Bebeka i “Ono nešto naše” te grupu Magazin i pjesmu “Žena, a ne broj”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca u specijalnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr objavljuje se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za glavnu nagradu.

Odabir pjesama i glasovanje publike odvijat će se tijekom cijele godine, a pjesme se odabiru temeljem kriterija aktualnih i relevantnih radijskih top lista te popularnosti pjesama kod publike. Za mjesec siječanj u konkurenciji su bile pjesme prvog kvartala dok u veljači u izbor ulaze pjesme iz drugog kvartala 2017. godine. Tim redom obuhvatit će se cijela prošla godina te će se potom u izbor uključiti i aktualne pjesme iz 2018. godine.

Svaki mjesec, ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu, a publika će između nominiranih pjesama birati hit godine. Nakon završenog glasovanja za prvih pet pjesama predloženih u mjesecu siječnju, zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Da si tu“ koju izvodi Ivan Zak, koji je ujedno i autor pjesme.

Pjesme koje su u konkurenciji za Cesaricu u mjesecu veljači su: Parni Valjak ‘’Ljubav”, Jelena Rozga “Ne pijem, ne pušim”, Massimo “Neka ti plove brodovi”, Željko Bebek “Ono nešto naše” te Magazin “Žena, a ne broj”.

 

unnamed

 

Parni Valjak uspješno je na sceni više od 40 godina. Pjesma “Ljubav”, s kojom konkuriraju za nagradu Cesarica, u jednoj riječi odražava svjetonazor benda. „Mislim da je poruka pjesme jasna. Ljubav treba biti pokretač svega što čovjek radi“ rekao je Husein Hasanefendić Hus, autor pjesme i kreativni motor benda.

 

unnamed(1)

 

Hit Jelene Rozge “Ne pijem, ne pušim“, autora Vjekoslave i Tončija Huljića, nastavio je niz uspješnih prethodnih singlova s albuma „Moderna žena“. To je ujedno i najprodavanije domaće izdanje prošle godine za koji je Jelena dobila nagradu Hrvatske diskografske udruge.

 

unnamed(2)

 

Pjesma “Neka ti plove brodovi” pomalo je drugačija od onoga što ste od Massima navikli čuti jer u sebi ne nosi bol, već vedru i poletnu notu. Nosi univerzalnu poruku ljubavi i vodi na mjesta koja svojom razigranošću, šarenilom i srećom ne poznaju granice. Autor teksta i glazbe je Massimov stalni suradnik Predrag Martinjak.

 

unnamed(3)

 

Singl “Ono nešto naše” s istoimenog albuma Željka Bebeka jedan je od najvećih hitova našeg legendarnog pjevača. Pjesmu potpisuje autorski dvojac, Branimir Mihaljević i Fayo, a napisana je u maniri svih velikih Bebekovih hitova koja svojom dojmljivom energijom i prodornim Željkovim glasom koji ne ostavlja prostora za ravnodušnost.

 

unnamed(4)

 

Grupa Magazin jedan od najdugovječnijih glazbenih sastava na domaćoj glazbenoj sceni. Pjesma “Žena, a ne broj” autora Tončija i Vjekoslave Huljić odmak je od dosadašnjih hitova popularne splitske grupe, a riječ je o ljubavnoj baladi koju je prepoznala i publika.

Za predložene pjesme s liste za veljaču publika može glasovati do petka, 9. ožujka u ponoć, putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica (kliknuti na ‘pošalji poruku’), Viber javnog profila Cesarica, glasovati se može i na službenoj stranici Cesarica.org


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.