policija pexels

U 2017. godini na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je u odnosu na 2016. godinu povećan ukupan broj prometnih nesreća za 50 nesreća ili 3,6 %. Iako je broj smrtno stradalih osoba manji za dvije osobe, broj prometnih nesreća s poginulim osobama je povećan za jednu nesreću, odnosno evidentirano je 13 takvih prometnih nesreća. Broj teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama je također povećan za četiri osobe.

U cilju zaustavljanja navedenog negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom siječnja, a posebice u noćnim satima u dane vikenda (petak/subota i subota/nedjelja), ali i u ostatku tjedna, aktivnosti će prioritetno biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje tzv „četiri glavne ubojice u prometu“:

prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje  sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisna uporaba mobitela, drugi teški prekršaji, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.

U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge).


Foto: Ilustracija


 

Pojačane aktivnosti u cestovnom prometu tijekom mjeseca siječnja
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar