Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Župan Ivo Žinić o aktivnostima u 2017. godini

“Razvoj županije je cjelovit projekt i zahtjeva kontinuirani rad”

"Razvoj županije je cjelovit projekt i zahtjeva kontinuirani rad"

Odgovornost čelnika Županije

Biti čelnikom Županije velika je odgovornost, a u toj odgovornosti cilj je bio angažirati cjelokupne snage Županije kako bismo relaizirali planirano i kako bi se rezutati rada osjetili na terenu, među građanima. Željeli smo stvoriti pretpostavke za razvoj gospodarstva i očuvati radna mjesta.

Živimo još u uvijek u vremenu transformacije gospodarstva, od industrijskih divova do brzih, fleksibilnih, suvremenih malih poduzeća. Stupanjem na dužnost još prije tri godine najavio sam maksimalni napor u korištenju izvora financiranja iz EU.

Konkretni i kvalitetni programi iz županijske razvojne agencije i gradova i općina osigurali su nam visoko mjesto u RH upravo po korištenju EU fondova gdje je u 2016. Sisačko-moslavačka županija bila prva po povlačenju sredstava iz EU, a i u 2017. će sigurno biti među najboljima.

Potvrda uspješnosti projekata Sisačko-moslavačke županije došla je i na kraju ove godine, pa je tako projekt „Pun ceker-kupujmo lokalno“ izabran među 10 najuspješnijih na europskoj razini.

 

P1050609

 

O pronatalitetnoj politici, zdravstvenoj skrbi, povijesnoj baštini

Kao jedna od „najstarijih“ županija Sisačko-moslavačka županija mora trajno, ali uz izrazitu pomoć države, provoditi pronatalitetnu politiku, zaustaviti iseljavanje stanovništva, posebice iz ruralnih dijelova. Ne smijemo u miru izgubiti bitku koju smo dobili u ratu.

I ne smijemo zaboraviti da Hrvatska nije samo u Zagrebu. Osigurati dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb na cijelom području Sisačko-moslavačke županije je naš prioritet.

Krenuli smo u obnovu ambulanti primarne zaštite, a prilagodba sisačke Opće bolnice novim uvjetima djelovanja povisit će standard zdravstva.

Krenuli smo i u revalorizaciju prebogate povijesne baštine naše županije, ponudit ćemo turističkom tržištu nove proizvode, povezati u cjelinu utvrde na Banovini, slavne dane bana Jelačića, Glinu-grad hrvatske himne, Sisak-grad hrvatskih pobjeda…

Lječilište Topusko i Top Terme uveli smo u doba racionalnog i pozitivnog poslovanja, a uParku prirode Lonjsko polje otvorili nove ulaze.

 

DSCN3312

 

Sjednica Vlade RH održana u Sisku

Potvrdu i poticaj našim nastojanjima dala je na svojoj sjednici u Sisku Vlada RH. Prihvaćeni su zaključci o izgradnji mosta preko rijeke Odre u Sisku i kružnog toka na trasi spojne ceste, sanaciji mosta Gromova u Sisku, zajedničkoj realizaciji projekta obnove dionice Drenov Bok-Jasenovac državne ceste 232, rasporedu sredstava za izvanredno održavanje županijske ceste 3263 (Zrin-G. Oraovica-Divuša).

Vlada je prihvatila i zaključke o darovanju nekretnina Sisačko-moslavačkoj županiji (bivše vojarne u Lađarskoj u svrhu unaprjeđenja visokog obrazovanja, gdje planiramo izgradnju studentskog kampusa te osnivanje Visoko obrazovne ustanove na razini Sveučilišta).

Najvažniji plan za 2018. je nastavak i intenziviranje djelovanja. Najvažniji projekti koje ćemo realizirati u nadolazećoj godini su početak izgradnje Središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr.IvoPedišić“ u Sisku te revitalizacija prometnica obnovom sisačkog „Mosta Gromova“  te početkom izgradnje novog mosta na rijeci Odri koji će biti poveznica ulaska u Sisak sa završetkom autoceste Sisak-Zagreb.

 

župan žinić ivo

 

Razvoj županije je cjelovit projekt

Život županije ne može se planirati na jednogodišnjoj razini, živ i kontinuiran razvoj Sisačko-moslavačke županije je cjelovit projekt koji traje. Kao župan prihvatit ću svaku suradnju, svaki dobronamjeran savjet, svaki poticaj boljem, sigurnijem i zdravijem životu županije kojoj sam na čelu.

Stoga Vama svima građanima Siska kao i žiteljima cijele Sisačko-moslavačke županije obećavam kako će moj mladi i stručan tim s mojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom te sa mnom na čelu, s još većom voljom i žarom u 2018. uprijeti kako bi realizirali sve naše započete projekte te krenuli s novima. Sve ćemo to napraviti s ciljem boljitka i povećanja životnog standarda na području cijele naše lijepe županije.

Na kraju Vama svima drage moje Siščanke i Siščani kao i svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije mogu još samo poželjeti sretnu i upješnu Novu, 2018. godinu.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.