Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Zagrebački festival predvodi promjene u distribuciji glazbe

Prvi festival čije će se pjesme distribuirati putem novog online servisa – Fokus

Prvi festival čije će se pjesme distribuirati putem novog online servisa - Fokus

Zagrebački festival prvi je festival čije će se pjesme distribuirati putem novog online servisa, Fokus. Riječ je o projektu Unisona – hrvatskog glazbenog saveza, namijenjenom promociji i distribuciji novih glazbenih izdanja prema hrvatskim radio postajama i njihovim glazbenim urednicima. Za prvu fazu testiranja sustava odabrane su upravo pjesme nadolazećeg 65. Zagrebačkog festivala koje će se od sada lakše i brže naći u eteru ciljanih domaćih radija.

„Odluka da rad Fokusa započnemo s pjesmama Zagrebačkog festivala proizlazi iz prepoznatljivosti festivala kao rasadnika kvalitetnih pjesama za radijski eter. Veseli nas pozitivan odaziv glazbenih urednika, a vjerujemo i da će krajnjim ishodom biti zadovoljni glazbenici i autori tih pjesama“, poručuju iz Unisona koji ove godine sudjeluje i u izvršnoj produkciji Zagrebačkog festivala.

Uz Fokus, lansiran je i Fokuskontrol koji autorima i izvođačima pruža integrirani sustav za praćenje emitiranja pjesama na radijskim i TV postajama u Hrvatskoj i regiji. Integracija sustava Fokus i Fokuskontrol znači da će se od sada glazba u sustav Fokuskontrol unositi i kroz sustav Fokus, sa službenom grafikom pjesme i svim relevantnim podacima kao što su autori, izvođači i producent, ali i značajkama pjesme kao što su stil, tempo i emocija, koja će biti kvalitetnije prezentirana i dostupnija korisnicima glazbe.

Nakon lansiranja prve festivalske smartphone aplikacije prije nekoliko godina, suradnjom s Fokusom Zagrebački festival potvrđuje svoj status tehnološki najnaprednijeg glazbenog festivala popularne glazbe. Sve je to, naravno, uvertira za 65. izdanje Zagrebačkog festivala koje će se održati u petak, 26. siječnja 2018., uz izravan televizijski prijenos.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.