Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Vrijedna donacija – prezentirano kako radi Hay Trans pumpa

Vrijednost jedne pumpe 1.750.000 kuna s PDV-om

Vrijednost jedne pumpe 1.750.000 kuna s PDV-om

U Letovaniću je održana prezentacija rada pumpe „HAY TRANS“ koje su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Siska preuzeli, zajedno s kolegama iz Karlovca, Slavonskog Broda, Vukovara i Osijeka, od Ravnateljstva za robne zalihe Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.

 

P1150341
 
Prezentaciji je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuvši kako će pumpa biti od velikog značaja za krajeve županije koji inače znaju stradavati od poplava:

 


 
Nadam se da ćemo u budućnosti što manje koristiti ovu pumpu, ali i da, kada se ukaže potreba, ona što prije bude na terenu jer je u takvim situacijama pravovremena reakcija ključna, zaključio je župan.
 
Donirane pumpe proizvedene su u Nizozemskoj i velikog su kapaciteta. Služit će prepumpavanju vode s kapacitetom od 20.000 litara vode u minuti, na udaljenost više od 200 metara, a visinska mogućnost ispumpavanja je do 15 metara.
 

P1150324 P1150327 P1150336

 
Pomoćnik ministrice ispred Ravnateljstva za robne zalihe Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, Damir Juzbašić u prigodi je izjavio kako je namjena 5 doniranih pumpi upravo da se one premještaju i koriste ondje gdje se za njih ukaže potreba:

 


 
P1150347
 
Uz prezentaciju rada pumpi ujedno je održana i obuka vatrogasaca koji će s njima u budućnosti raditi – kazao je predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić, naglasivši važnost ove pumpe za našu županiju:

 


 
Dodajmo i to kako je vrijednost jedne pumpe 1.750.000 kuna s PDV-om.
 


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.