Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Uručena priznanja sisačkim volonterima

Otvorena i prigodna izložba

Otvorena i prigodna izložba

U povodu 5.prosinca, Međunarodnog dana volontera, jučer su u Domu kulture Sisak uručena priznanja najboljima u dvije kategorije- volonteri i koordinatori volontera. U prvoj kategoriji najbolja je proglašena Jadranka Demonja, dok su drugu i treću nagradu dobile Tihana Ličina i Katarina Matuška. Koordinatorica volontera u godini na izmaku je Matea Strižić, a dobitnica pohvalnice Jagoda Janušić.

Predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak, Paula Raužan, osvrnula se na volontersku 2017.godinu:

 

 

photo 2

 

Posebno nas, dodaje Raužan, raduje pokretanje četiri europska projekta od lipnja ove godine, od kojih su čak dva usmjerena na razvoj školskog volontiranja:

 

 

photo 3 (1)

 

Priznanje za naj volontera dodjeljuje se devetu, a za koordinatora volontera drugu godinu za redom. Ove je godine ta nagrada otišla u ruke mlade Matee Strižić koja u svom svakodnevnom radu organizira, nabavlja materijale i sredstva te pronalazi volontere.

 

 

photo 1

 

Volonteri često imaju želju pomoći nekome, ali ne znaju kako i kome dati svoje vrijeme i volju:

 

 

photo 2 (1)

 

Volonterstvo kao ispušni ventil. Tim riječima volonterka godine Jadranka Demonja opisuje svoje početne korake u volontiranju. U prvim godinama bio je to način kako ispuniti slobodno vrijeme da bi ono sad postalo njena svakodnevnica:

 

 

photo 1

 

Dodjelu nagrada pratila je i izložba fotografija sisačkih volonterskih programa koja u galeriji sv.Kvirina ostaje otvorena do 17.prosinca.


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.