Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predstavljen projekt energetske obnove Učiteljskog fakulteta u Petrinji

Ukupno ulaganje iznosi 3,7 milijuna kuna

Ukupno ulaganje iznosi 3,7 milijuna kuna

Na Učiteljskom fakultetu u Petrinji predstavljen je projekt energetske obnove zgrade fakulteta. Vrijednost projekta je 3,7 milijuna kuna od kojih  2,26 milijuna  sufinaciraju Europski fond za regionalni razvoj, Ministarstvo graditeljstva i Fond za zaštitu okoliša,a fakultet ulaže 1,4 milijuna kuna vlastitih sredstava.Ovom prigodom potpisan je sporazum o suradnji između fakulteta i županije, kojim županija  sudjeluje u financiranju sa 300 000 kuna.

Dekan fakulteta Ivan Prskalo spomenuo je da Odjel Učiteljskog fakulteta u Petrinji ima 2  specijalistička studija,  2 učiteljska studija, diplomski studij predškolskog odgoja i doktorski studij.

Zgrada fakulteta  oduvijek se grije na lož ulje koje je najskuplji energent , a i ekološki nepoželjan  pa ovakva obnova puno znači. Dekan je posebno  istaknuo:

 

 

Župan je izrazio zadovoljstvo postojanjem dva fakulteta u našoj županiji, a cilj je osnivanje   i novih studija .Napomenuo je da iako županije nisu osnivači fakulteta , Sisačko-moslavačka županija je svakako zainteresirana za financijsku potporu i ovim obrazovnim ustanovama.

 

 

Župan, kao jedan od budućih projekata , izdvaja izgradnju studentskog doma koji bi bio financiran sredstvima iz fondova  Europske unije.

 

P1150617

P1150619


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.