Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Advent u Novskoj”

Različiti programi tijekom prosinca

Različiti programi tijekom prosinca

Brojni zabavni i kulturni sadržaji, koncerti, predstave, klizanje i gastronomska ponuda, u programu su ovogodišnjeg „Adventa u Novskoj“.

Sadržaji započinju u petak, 15. prosinca, paljenjem lampica na velikoj božićnoj jelci na središnjem gradskom trgu uz prigodni nastup učenika Glazbene škole u Novskoj. Zatim slijedi ledena bajka na natkrivenom Gradskom klizalištu i nastup klizača Klizačkog kluba „Medveščak“, čime se otvara ovogodišnja klizačka sezona koja će trajati do 14. siječnja 2018. godine.

Cjelovit i bogati program događanja javnosti su predstavile djelatnice Turističke zajednice Grada Novske, Marija Kos, Milijana Dižep Margetić i Ivana Kuzlić. Rekle su, „Advent je lijepa priča koja će tijekom cijelog mjeseca prosinca doprinijeti predblagdanskom ugođaju u našem Gradu“.

 

ADVENT_NOVSKA_2

 

Većina događanja smještena je na prostoru iza Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ i Pučkog otvorenog učilišta Novska, a kuća Djeda Božičnjaka za djecu biti će u prostoru knjižnice.

Kreativne radionice, puno sadržaja za najmlađe, koncerti različitog glazbenog izričaja, obogaćena ugostiteljska ponuda i Klizalište koje će raditi svaki dan od 12 do 21 sat,  preko vikenda, petkom i subotom do 22 sat.

U organizaciju i provedbu „Adventa u Novskoj“ uključile su se sve gradske tvrtke, ustanove i škole, a ono što su djelatnice TZ Grada Novske posebno istaknule, je veliki broj volontera koji će se priključiti u realizaciji.

– Odlučili  smo da manifestaciji „Advent u Novskoj“ dodamo i podignemo kvalitetu svih događanja i ovim putem zahvaljujemo svima koje će tome doprinijeti. Pozivamo sve Novljanke i Novljane da postanu dio novljanske Adventske i Božićna priče, a kako će sve goste koji će tijekom adventskih dana posjetiti Novsku, naviše zagrijati toplina novljanskog srca, kazala je Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika.

Potporu „Adventu u Novskoj“ daje Grad Novska, TZ Grada Novske i TZ Sisačko moslavačke županije, generalni sponzor je INA, a medijski pokrovitelj RPN.

Adventske dane obilježiti će i dvodnevni Obrtnički sajam s pedesetak izlagača, otvorenje je 15. prosinca u Pivnici,  u programu je i Zimski malonogometni turnir, a svečani doček Nove 2018. godine, za djecu je u Galeriji POU Novska, dok je za odrasle doček organiziran na središnjem gradskom trgu kod fontane „Ogrc“.

Advent u Novskoj“ ima i duhovnu dimenziju, uz koncert župnih zborova u crkvama.


 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.