Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan Žinić primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj

Uskoro susret turskih i gospodarstvenika s područja naše županije

Uskoro susret turskih i gospodarstvenika s područja naše županije

Za prvi nastupni posjet jednoj od hrvatskih županija novi veleposlanik Republike Turske  u Republici Hrvatskoj odabrao je Sisačko-moslavačku županiju. Istina, bio je u Vukovaru, ali ne u nastupnom posjetu nego na Danima sjećanja na žrtvu Vukovara, gdje se , u gradu heroju, pridružio brojnima koji su 18. studenoga odali počast vukovarskim žrtvama.

Rekao je ovo nakon sastanka s veleposlanikom Republike Turske u Republici Hrvatskoj nj.E. Mustafom Baburom Hizlanom, u srijedu, 22.studenog, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

55

 

Dogovoren je i sastanak gospodarstvenika Turske s gospodarstvenicima s područkja naše županije, dodao je župan.

 

 

IMAG0336

 

Veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj podsjetio je kako će danas na prigodnoj svečanosti Turske  razvojna agencija TIKA u Sisku  uručiti značajnu donaciju, te dodao će suradnja biti nastavljena

 

 

44

 

Dodajmo kako je Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TİKA) organizirala u srijedu, 22. studenog  svečanost primopredaje projekta u Sisku za završen projekt obnove vanjskog izgleda Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac – ogranak Caprag i završen projekt obnove i razvoja kapaciteta Dječjeg vrtića Sisak Novi.

U okviru projekta obnove i razvoja kapaciteta Dječjeg vrtića, TİKA nije samo opremila igralište u vrtu, nego je i donirala igračke i didaktičke igračke, grupne igre i igračke, kompletni namještaj i opremu za učionice: ormariće, spremišta te radne stolove za zbornice. Prema tome, cilj TİKA-e je povećati razinu obrazovanja u dječjem vrtiću kojeg pohađa više od 600 djece i koji nudi multikulturalni program.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.