Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Svečano obilježen Dan grada Kutine

Dodijeljene nagrade Gradskog vijeća Grada Kutine

Dodijeljene nagrade Gradskog vijeća Grada Kutine

U Kutini je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Kutine.

 

P1140143

 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić se uz čestitku građanima za Dan Grada osvrnuo na prošlih 5 mjeseci rada Gradske uprave:

 

 

„Pripremamo projekt „EU Moslavina“ kojim bi se realizirala izgradnja vodovodnemreže i aglomeracije u gradu, a u tijeku je i uređenje pristupne ceste do Poduzetničke zone Kutina 2. Pripremamo i proračun za 2018. godinu iz kojeg će se vidjeti smjer grada Kutine, a to je razvoj gospodarstva, stvaranje poduzetničke klime  i uvjeta za dovođenje investitora i sve s ciljem povećanja zaposlenosti u gradu.“ – kazao je Babić.

 

P1140100

 

„Kutina je, uz to što je najveći grad u ovom dijelu županije  i vrlo značajna za razvoj županije, trenutno i jedan od industrijski najjačih gradova kako u županiji tako i u Republici Hrvatskoj. Oduvijek imamo dobru suradnju s Gradom Kutinom i službama.“ – kazao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića prisustvovao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

„Značajno nam je brendiranje Škrleta – naše autohtone vinske sorte, razvoj vinskih cesta i stvaranje uvjeta za dolazak većeg broja posjetitelja. Zajednički nam je cilj ovdje stvoriti uvjete za razvoj turizma i vjerujem da ćemo kroz koju godinu moći prezentirati konkretne rezultate.“ – kazao je župan naglasivši kako Lonjsko polje još uvijek nije dovoljno prepoznato kao turistička destinacija u našoj županiji.

 

 

P1140071

 

Nagrada za životno djelo  na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Kutine danas je uručena  Jozefini Kranjčec za nesebičan dugogodišnji rad u Udruzi osoba s invaliditetom i poteškoćama u razvoju, kao i sa njihovim obiteljima.

 

 

P1140073

 

Godišnja nagrada Grada Kutine dodjeljena je  tvrtki  Agrivi d.o.o. Sastavljena od mladih stručnjaka, a vođena sposobnim mladim poduzetnikom Matijom Žuljem Agrivi d.o.o. može biti primjer proaktivnog pristupa poduzetništvu.

 

 

Podsjetimo, ovo je 761. obljetnica od prvog pisanom spomena imena Kutine, 10 . studenog 1256. godine u Povelji ugarsko-hrvatskog kralja Bele IV.

 

P1140112 P1140105 P1140096
P1140098 P1140084 P1140139

 


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.