Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Sin policajca očevim pištoljem nehotično pucao u maloljetnog brata

Maloljetnik zadobio prostrijelnu ranu potkoljenice

Ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom.

Njega se sumnjiči da je u utorak, 31. listopada oko 16 sati, u obiteljskoj kući u Petrinji uzeo službeni pištolj svoga oca, inače policijskog službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke, iz kojeg je nehotično ispalio hitac prema svom maloljetnom bratu. Maloljetnik je zadobio prostrijelnu ranu potkoljenice te su mu u sisačkoj Općoj bolnici okvalificirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život.

Očevid na mjestu događaja vodila je županijska državna odvjetnica Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, a osumnjičeni 22-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Od policijskog službenika, oca osumnjičenog, oduzeto je službeno naoružanje, koje nije držao na propisani način, kao i privatni pištolj kojeg je posjedovao na oružni list za držanje i nošenje. Zbog sumnje na težu povredu službene dužnosti udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka.


Foto: Ilustracija


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.