Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predstavljen prijedlog proračuna Grada Novske za 2018. godinu

Predviđeno i 800 tisuća kuna za poduzetnike početnike

Predviđeno i 800 tisuća kuna za poduzetnike početnike

Proračun Grada Novske za 2018. godinu iznositi će 65. 785. 685 kuna, opći prihodi iskazani su u visini 30 milijuna kuna, a najveći  dio predviđen je za investicijska ulaganja, za 42 projekta koji su sastavni dio Proračuna, uređenja objekata i radove na infrastrukturi.

 

PRORACUN_04

 

Na javnoj prezentaciji Proračun su predstavili, Marica Vitković, pročelnica za financije i gradonačelnik Marin Piletić, koji je istaknuo kako je proračun planiran realno.

 

 

U ovom je Proračunu predviđeno 800 tisuća kuna za poticanje poduzetnika početnika, a prvi put zajedno s privatnom tvrtkom uz dijeljenje troškova, sufinancirati će se uređenje jedne prometnice, dok će se za izgradnju kolosijeka u Poduzetničkoj zoni „Novska“ izdvojiti 6 milijuna kuna.

Sredstva su predviđena i za učeničke i studentske stipendije i to u iznosu od 1,6 milijuna kuna, za pronatalitetne mjere pomoći obiteljima novorođene djece, za škole,  udruge u kulturi i sportu.

 

PRORACUN_03

 

Novljanski sport dobiva 1,8 milijun kuna, vatrogastvo 1,3, a POU Novska 2,1 milijuna kuna. Sredstva su osigurana i za rad Gradske knjižnice „Ante Jagar“, za Dječji vrtić „Radost“ uz financiranje energetske obnove zgrade s 3 milijuna kuna.

Od projekata navodi se i uređenje površine i parkirališta iza bloka stambene zgrade u središtu grada, kao i gradnja novih poslovnih prostora tvrtke „Vodovod“ Novska u Poduzetničkoj zoni.

 

PRORACUN_02

 

– Ono što nije prikazano u Proračunu su sredstava za aglomeraciju Novske, projekt koji je vrijedan 98 milijuna kuna, projekt Hrvatskih voda i naše tvrtke „Vodovod“, napomenuo je gradonačelnik Piletić.

Proračun se još treba izglasati na sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, a za građana će se tiskati sažetak proračuna, „Proračun u malom“ koji će dobit na kućnu adresu.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.