Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Pravo djeteta na odrastanje s oba roditelja”

Stručni skup u u organizaciji CZSS Sisak

Stručni skup u u organizaciji CZSS Sisak

„Pravo djeteta na odrastanje s oba roditelja“ bila je tema stručnog skupa , koji je u Sisku u četvrtak, 23. studenog, organizirao Centar za socijalnu skrb Sisak – Podružnica Obiteljski centar.

 

23874495_10155810210254356_1808921403_o

 

Skup je održan povodom Međunarodnog dana Konvencije o pravima djeteta.

 

most (3)

 

Ovim stručnim skupom želimo ukazati na potrebu  zaštite one djece čiji roditelji u svojim sukobima prilikom razvoda braka , kada se ponašaju manipulativno, djecu koriste kao oružje, rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sisak Alenka Ljubešić.

 

 

Stručni skup se održao pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, a otvaranju skupa nazočio je i župan Ivo Žinić

 

 

Na stručnom skupu o temama su izlagali: prof. Franjo Šaban (CZSS Sisak- Podružnica Obiteljski centar) – „Prikaz slučaja manipulativnog razvoda braka; prim. Domagoj Štimac, dr.med., zamjenik ravnateljice i voditelj tima u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba izlagao je s temom „Manipulacija djecom u razvodima braka roditelja“, o temi „Neprikladna i/ili manipulativna ponašanja roditelja u razvodu braka u odnosu na djecu“ izlagala je prof.dr.sc. Branka Sladović Franz m, profesorica na Studiju za socijalnu rad u Zagrebu, o poteškoćama u sudskim postupcima razvoda braka uslijed manipulacije roditelja izlagala je sutkinja Općinskog suda u Sisku Nataša Ljuba Čobanov, dok je o temi „Manipulativna ponašanja u razvodu i mogućnosti obiteljske medijacije“ govorila dc.dr.sc Vanja Branica, profesorica na Studiju za socijalni rad u Zagrebu.

 

DSC09391

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.