Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Započela prva faza radova rekonstrukcije trgova u Lipovljanima

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi oko 4.100.000 kuna

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi oko 4.100.000 kuna

U općini Lipovljani u tijeku su osim radova na Čvoru Lipovljani i radovi na rekonstrukciji Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima.
P1130721

Projekt rekonstrukcije Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima pripreman je gotovo tri godine, a u samoj pripremi postupno su rješavani imovinsko pravni odnosi, geodetsko-katastarska izmjera sa elaboratima, urbanističko-arhitektonsko-prometna rješenja praćena izradom tehničke dokumentacije sa troškovnicima, te prekategorizacija cesta, nakon čega je izdana i građevinska dozvola za ovaj projekt, čime su stvoreni uvjeti za apliciranje i kandidiranje projekta na natječaje. U pripremu ovoga projekta i tehničke dokumentacije uloženo je oko 100.000 kuna, a kompletne troškove financirala je Općina Lipovljani.

Načelnik Općine Nikola Horvat:

 

 

P1130616

 

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi oko 4.100.000 kuna, a budući da je realizacija ovoga projekta izuzetno zahtjevna i u tehničkom, ali i u financijskom smislu, kompletna rekonstrukcija je planirana u fazama.

 

Ovo je još jedan u nizu značajnih kapitalnih projekata, čija se realizacija postavlja kao jedan od prioriteta u rješavanju mnogih komunalnih problema, a koji će nakon svog dovršetka promijeniti vizuru mjesta Lipovljani.

P1130592


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.