Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini predstavljeni rezultati ESIF Mikro i malih zajmova

I novi nacionalni jamstveni program “Poljoprivrednici”

I novi nacionalni jamstveni program "Poljoprivrednici"

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavio je jučer u Kutini rezultate programa ESIF Mikro i Malih zajmova čija je provedba započela prije točno godinu dana. Ovom prigodom ujedno je predstavljen i novi nacionalni jamstveni program „Poljoprivrednici“.

 

Vjeran Vrbanec

 

„Vrlo smo zadovoljni odazivom poduzetnika na programe ESIF Mikro i Malih zajmova, u samo godinu odobreno je 518 zajmova ukupnog iznosa 141,9 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekata 154,3 milijuna kuna. Izdani zajmovi omogućili su otvaranje novih 1073 radnih mjesta, rekao je Vrbanec.

 

 

Izdana ESIF jamstva iznose 105,3 milijuna kuna, dok vrijednost investicija uz odobrene kredite s ESIF Jamstvom iznosi 167,1 milijuna kuna. U konačnici, odobrena jamstva rezultirala su zapošljavanjem 224 osobe.“

 

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić istaknuo je važnost korištenja sredstava iz EU fondova:

 

 

P1120512

 

Malim gospodarstvima, uključujućii obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva koja se bave primarnom poljoprivredom, te drugima koji imaju status subjekta malog gospodarstva namijenjen je ,također jučer predstvljen, novi nacionalni jamstveni program „Poljoprivrednici“. Pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić:

 

 

Kutina pomaže svojim gospodarstvenicima i u industrijskoj i u poduzetničkoj zoni, a planira se otvaranje nove zone na samom ulasku u grad rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić:

 

 

HAMAG-BICRO_KUTINA

 

Različitim poticajnim mjerama Sisačko-moslavačka županija sredstvima iz svog proračuna pomaže gospodarstvenicima i poljoprivrednicma, istaknuo je u ovoj prigodi zamjenik župana Ivan Celjak:

 

 

Poduzetnici su prepoznali kreditne linije, posebno one za male poduzetnike, rekao je kutinski poduzetnik Krešimir Lenić:

 

 

Važno je podsjetiti i kako upravo program za poljoprivrednike izdvaja mlade poljoprivrednike kao posebnu ciljnu skupinu koju se želi dodatno potaknuti na poduzetničku aktivnost osiguravajući jamstvom čak do 80 % glavnice kredita.“

 

P1120505


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.