Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisačko – moslavačka županija druga u državi po broju blokiranih građana!

U odnosu na ukupan broj i na broj radno sposobnog stanovništva

U odnosu na ukupan broj i na broj radno sposobnog stanovništva

Prema podacima koje je objavila Fina, zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 31.kolovoza ove godine, a u odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše blokiranih građana je u Koprivničko-križevačkoj (9,5 %) i Sisačko-moslavačkoj županiji (9,2 %). U odnosu na broj radno sposobnog stanovništva, najviše je blokiranih građana također u Koprivničko-križevačkoj (14,2 %) i Sisačko-moslavačkoj županiji (14,0 %), a prema istom kriteriju slijede Bjelovarsko-bilogorska  (13,2 %), Virovitičko-podravska (12,9 %) te Osječko-baranjska županija (12,2 %), priopćili su iz Fine.

Za komentar ovih podataka zamolili smo predsjednika Obrtničke komore Sisačko- moslavačke županije Adolfa Cvancigera. „Ovo nikako nisu dobri podaci, ali mi poduzetnici i obrtnici na lokalnoj razini možemo samo glasno zajaukati i staviti se u položaj tih građana. Neki drugi- prije svih vlada i nacionalna politika su ti koji bi morali nešto učiniti u vezi ovakvog stanja“, istaknuo je Cvanciger:

 

 

adolf cvanciger

 

Ovi podaci su samo jedni u nizu loših ekonomskih pokazatelja:

 

 

Da su problemi u gospodarstvu naše županije strukturne prirode i da zbog toga nisu lako rješivi slaže se i Boris Mesarić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore- Županijske komore Sisak:

 

 

mesarić hgk

 

Ipak, nije sve tako crno:

 

 

Svi zajedno- gradovi, županija te vlada Republike Hrvatske, moramo reagirati jer ukoliko to ne učinimo, loši trendovi će se nastaviti, a poslije će ih biti teže popraviti, zaključili su naši sugovornici.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.