Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Obilježen dan Općine Majur

Puno problema, ali i planova…

Puno problema, ali i planova...

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu Općina Majur je obilježila svoj Dan.

20 godina postojanja i ustrajni rad na razvoju, u ratu teško stradalog naselja, nešto su na što svi žitelji ove općine mogu biti ponosni, istaknula je načelnica Općine Klementina Karanović, istovremeno upozorivši da je potrebno učiniti puno više ukoliko se ovom kraju želi omogućiti perspektivna budućnost:

 

 

Karanović procjenjuje da trenutno na području općine živi 700 do 800 ljudi, osjetno manje od 1 185 koliko je pokazao popis stanovništva iz 2011.godine. Unatoč uspješnom poslovanju velikog poduzeća iz parketne industrije i nekoliko manjih tvrtki i obrta, i ova se općina poput mnogih drugih u županiji bori s odlaskom mladih i školovanih ljudi. Takvi trendovi ipak ne obeshrabruju dugogodišnju načelnicu:

 

 

Obilježavanje Dana Općine Majur započelo je prije dva tjedna prigodnom smotrom folklora, dok je prošlog tjedna održan koncert TS Fijaker.

Današnjem svečanom programu prisustvovali su, između ostalih, i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić te gradonačelnici i načelnici drugih općina iz županije.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.