Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Duh sisačke kule”

Roman prvijenac srednjoškolke Mie Slunjski

Roman prvijenac srednjoškolke Mie Slunjski

U Državnom arhivu u Sisku promoviran je „Duh sisačke kule“, roman prvijenac sisačke srednjoškolke Mie Slunjski.

 

K4

 

U romanu Duh sisačke kule, radnja se odvija u Sisku, ili bolje rečeno na Viktorovcu i u sisačkom Starom gradu. Glavni lik priče je četrnaestogodišnja djevojčica Ana. Radnja počinje posjetom Osnovne škole Viktorovac sajmu knjiga u Zagrebu Interliberu.

Ana i njezina najbolja prijateljica Nika doživljavaju pomalo neugodan susret s dječakom kojega Ana iz šale naziva Štanga. Sutradan kada se vrate u školu, Ana saznaje da se Štanga( njegovo pravo ime je Mario) doselio na Viktorovac te da će zajedno pohađati školu.

 

K 2

 

Uz taj problem, u Starome gradu tajanstveno se pojavi duh sisačkoga ratnika( iz doba 16. stoljeća- bitka kod Siska s Turcima)  te tako zaokupi Aninu pažnju. Zajedno s Nikom, kreće u istraživanje tajanstvenog pojavljivanja duha koja će joj promijeniti gledište na mnoge stvari i otkriti joj duboku tajnu o njezinim davnim pretcima, ispričala nam je Mia.

Priča na zanimljiv i pomalo humorističan način povezuje povijest Siska  s životom tinejdžera pa je interesantna mladim čitateljima – vjeruje Mia, koja je svoj roman završila na kraju osnovnoškolskog obrazovanja.

 

K 1

 

Roman je objavljen uz  financijsku potporu Županije sisačko – moslavačke i Grada Siska,a o knjizi su , uz autoricu, govorili i prof. Nikolina  Žigmunić koja je mladoj autorici predavala hrvatski jezik u osnovnoj školi i Bogdan Arnautović nakladnik/urednik. Promocija je uljepšana i glazbenim programom učenika GŠ „Frana Lhotke“ Sisak.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.