Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

28 godina sisačkog HDZ-a

Večer posvećena osnivačima

Večer posvećena osnivačima

Na osnivanje Gradske organizacije HDZ-a grada Siska u listopadu 1989. godine podsjetilo se u ponedjeljak, 30. listopada na obilježavanju 28. godišnjice od osnivanja ove političke stranke na području grada Siska. Večer je to koja je bila posvećena osnivačima, a koje se posljednjih nekoliko godina zaboravljalo, rekao je u ovoj prigodi jedan od osnivača Ante Živković.

 

ante

 

Sisački HDZ-e trenutno ima povjerenika i uskoro će izbori za predsjednika. Okupit ćemo sve one koji će slijediti ideje prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ideje osnivača HDZ-a u gradu Sisku, istaknuo je povjerenik Gradske organizacije HDZ-a grada Siska Ivan Celjak.

 

celjak

 

Stranci su potrebne nove, mlade, obrazovane snage koje će raditi na ujedinjenu, a ne razjedinjavaju članstva, posebno je naglasio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivo Žinić.

 

ivo

 

Gost na svečanosti bio je izaslanik predsjednika HDZ-a i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Mario Kapulica, podsjetivši kakao je godina u kojoj je osnovan sisački HDZ bila teška godina za građane Hrvatske, od svakodnevne inflacije, do političkih pritisaka na sve koji su osvjestili potrebu za samostalnom i neovisnom Hrvatskom.

 

kapulica

 

OSNIVAČI:

IVAN BOBETKO
IVAN KOVAČIĆ
MIJO KOZLOVIĆ
ZLATKO PARIPOVIĆ
ANTE ŽIVKOVIĆ
STJEPAN ŠTERC
NADA KUŠEC
BERISLAV GMAZ
DIJANA REXEPI
ANTE MILAS

IVAN ŽARKOVIĆ
IVO TOLE
ZORAN AGAREVIĆ
BORIS POSPIŠIL
MATO BRAJKOVIĆ
STJEPAN BRAJKOVIĆ
JOSIP BRAJKOVIĆ
MLADEN GORUP
ZDENKO BOBETKO

JOSIP CESAREC
IVAN RADIČEVIĆ
MARIJAN BOGELJIĆ
DRAGO BJELOGRAVIĆ
IVICA KOVAČIĆ
STJEPAN STANKOVIĆ
JURAJ SOPIĆ
STJEPAN KUŠEC
DAVOR SERTIĆ

 

JOSIĆ

hd2

hd 3

hd 1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.