Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

1. Sisački energetski dan

“Naši potencijali su puno veći. Ovaj grad i ova regija može više.“

"Naši potencijali su puno veći. Ovaj grad i ova regija može više.“

Danas je u Sisku održan 1. Sisački energetski dan i to u organizaciji Društva energetičara Sisak koji je na jednom mjestu okupio sve zainteresirane za potrebu smanjenja štetnih klimatskih promjena, zaštitu okoliša te racionalno korištenje energije i prirodnih resursa.

 

P1130192

 

Predsjednik Društva energetičara Sisak Velimir Martinjak je izrazivši zadovoljstvo velikim odazivom kazao koji je cilj događaja:

 

 

P1130166 P1130167

 

„Sisak je bio veliki industrijski i energetski grad. Tehnologije su se promijenile, dosta se toga napravilo po tom pitanju, ali to je nažalost minorno i malo prema onome što se radi u svijetu. Naši potencijali su puno veći od onog što imamo. Ovaj grad i ova regija može više.“ – kazao je Matrinjak.

 

 

P1130173

 

„Moramo zaštiti Zemlju kao planet, moramo zaštiti okoliš, a nedavno ustanovljeni cilj smanjenja emisije stakleničkih plinova Europske unije za 40% do 2030. godine treba pohvaliti i zajednički na njemu raditi.“ – kazala je predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić naglasivši kako čovjekov odnos prema našem domu – planeti Zemlji, koji je doveo do tih negativnih posljedica, treba mijenjati.

 

 

„Kada pogledate ove mlade ljude znate da je ovo početak jedne svijetle budućnosti u kojoj će oni zasigurno drugačije razmišljati o okolišu i o pojmu energije nego što smo to činili mi stariji.“ – zaključila je Roksandić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.