Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Velika godina iza Robotičko – informatičkog kluba Popovača!

Posljednji uspjeh ostvario je Dorijan Lendvaj

Posljednji uspjeh ostvario je Dorijan Lendvaj

Čak 300 nastupa na državnoj i međunarodnoj razini zabilježili su u prošloj školskoj godini učenici članovi Robotičko- informatičkog kluba Popovača.

Priču o ovom klubu još uspješnijom čine rezultati ostvareni na njima. Tri zlata, jedno srebro i dvije bronce osvojila su četiri učenika u šest kategorija na državnom natjecanju iz informatike. Za klub koji je osnovan 2011.godine i broji 20-tak aktivnih članova riječ je o značajnim uspjesima. Koja je njihova tajna, otkriva Vlado Lendvaj, predsjednik kluba RIK Popovača:

 

 

Jedan od najmlađih članova, Dorijan Lendvaj nadareni je informatičar koji se prošli tjedan vratio s prve Europske juniorske informatičke olimpijade s brončanom medaljom i priznanjem za najmlađeg osvajača medalje na tom natjecanju za učenike rođene 2002. godine i kasnije. Na njoj je nastupilo 89 učenika iz 22 zemlje:

 

 

U cijeloj Sisačko- moslavačkoj županiji postoji mnoštvo talentirane djece za informatiku, no ono što nedostaje jest organizirana infrastruktura poput ove u RIK-u Popovača:

 

 

Robotičko informatički klub Popovača svoje korijene vuče iz Informatičkog kluba Popovača, a njegovi su članovi najveće uspjehe ostvarili tijekom posljednje dvije godine.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.