Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

SMŽ: Prijam za Dorijana Lendvaja

Najmlađeg osvajača medalje na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi

Najmlađeg osvajača medalje na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije održan je prijam za trinaestogodišnjeg Dorijana Lendvaja iz Popovače koji postiže izuzetne rezultate u programiranju, fizici, kemiji, matematici i robotici te je nositelj više naslova državnog prvaka.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izrazio je zadovoljstvo što Dorijanu osobno može čestitati na izvrsnim ostvarenim rezultatima:

 

 

Ove godine Dorijan se plasirao na prvu Europsku juniorsku informatičku olimpijadu na kojoj je osvojio brončanu medalju i priznanje za najmlađeg osvajača medalja na toj olimpijadi.
Vjerujem da izvrsni mladi ljudi poput Dorijana mogu omogućiti da budemo jedna od vodećih županija po pitanju informatike i programiranja. Izvrsnost je nešto što potičemo u našim programima i nadam se da će Dorijan biti dio tima koji će se formirati, a koji se odnosi na razvoj Gaming industrije u županiji.– kazao je župan uz obećanje kako će županija pomagati njemu i školi prilikom budućih odlaska na natjecanja.

 

 

 

P1110538

 

Dorijanov otac Vlado Lendvaj:

 

 

Hrvatska ima kvalitetne nastavnike i učenike koji mogu postizati izvrsne rezultate na vrhunskom svjetskom nivou i kada bi se mrvicu bolje posložio sustav i kada bi mrvicu više pomagale jedinice lokalne uprave i samouprave moglo bi se postići daleko više. U Sisačko-moslavačkoj županiji je to na dosta boljem nivou nego što je prosjek Hrvatske. – kazao je Lendvaj.

 

P1110540 P1110545

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.