Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obilježen Svjetski dan srca

Bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti

Bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti

Svjetska kardiološka federacija 2000. godine utemeljila je obilježavanje Svjetskoga dana srca u cilju informiranja ljudi širom svijeta kako su bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti, odnoseći 17,3 milijuna života svake godine.

P1110577 P1110629

 

Svjetski dan srca  godišnji je događaj koji se održava na dan 29. rujna – kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić.

 

 

Obilježavanju Svjetskog dana srca, zajedno s Zavodom za javno zdravstvo SMŽ, ove godine se priključio Dom zdravlja Sisak čiji djelatnici su zainteresiranim prolaznicima mjerili krvni tlak i razinu šećera u krvi.

 

Statistički podaci se mijenjaju i to na bolje. – naglasio je Brkić.
Bez naslova2
Ivana Popek, specijalizantica javno zdravstvene medicine ističe kako u Sisačko-moslavačkoj županiji od kardiovaskularnih bolesti godišnje premine 1.200 osoba te da bi svi, zbog svog zdravlja, trebali biti spremni uložiti trud i disciplinu za promjena loših u zdrave navike.

 

Svjetska kardiološka federacija obavještava da se najmanje 80% prijevremenih smrti od kardiovaskularnih bolesti može se izbjeći ako se četiri glavna faktora rizika – uporaba duhana, nezdrava prehrana, tjelesna neaktivnost i štetne uporabe alkohola – kontroliraju.

 

P1110648 P1110652
P1110654 P1110656

 

Mjerenju krvnog tlaka i razine šećera u krvi podvrgnuo se i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić s dožupanom Romanom Rosavcem ne skrivajući zadovoljstvo dobivenim, i više nego dobrim, rezultatima mjerenja.

 

 

Ovakvim i sličnim akcijama želimo promovirati zdravi način života i prvenstveno najmlađe potaknuti na kvalitetnije životne navike koje bi kasnije rezultirale zdravijom populacijom. – zaključuje župan.

 

Bez naslova Bez naslova1

 


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.