Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Za nasilje nema opravdanja!

Za nasilje nema opravdanja!

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, Centar za žene Adela, u suradnji s Policijskom upravom sisačko-moslavačkom i Udrugom invalida rada grada Siska, organizirao je javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama kako bi se poslala jasna poruka da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku.

 

P1110210

 

Senka Filipović iz Centra za žene Adela istaknula je njegov značaj za žene žrtve nasilja:

 

 

Svaki dan smo svjedoci nekog oblika nasilja nad ženama koje je u porastu. Centru se svakodnevno obraća četrdesetak žena dok je taj broj vikendima i praznicima i veći. – naglašava Filipović.
 
Zamjenik župana Ivan Celjak, koji se pridružio obilježavanju ovoga dana podsjetio je kako je, nakon što su na Općinskom sudu u Zagrebu , tijekom postupka brakorazvodne parnice,ubijene tri žene , Hrvatski sabor 004. godine , na prijedlog Vlade, 22. rujan proglasio Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.

 


 
To je zadaća i obveza, ne samo ustanova i institucija, nego i svih nas sudionika društva. – poručuje Celjak.
 
Jedan dan u godini za senzibiliziranje javnosti za ovakvu temu nije dovoljan, potrebno je svakodnevno raditi na podizanju svijesti i borbi protiv nasilja nad ženama. Mi kao građani ne smijemo okretati glavu od ovog problema, a institucije moraju odraditi svoj dio posla, rekla je predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije Ivanka Roksandić:

 


 
Iako u našoj županiji trenutno postoji samo jedna Sigurna kuća, njezino se financiranje ne smije dovoditi u pitanje:

 


 
Tijekom Javne akcije, policijski službenici i članovi Udruga informirali su građane o načinu prijave nasilja u obitelji te kome se žrtve mogu obratiti za savjete i podršku, te podjela letaka i ostalog edukativnog materijala.
 
 

P1110170 P1110174 P1110185
P1110188 P1110190 P1110186
P1110195 P1110211 P1110214

 


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.