Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Natječaj za prodaju zemljišta

“Poduzetnička zona Marof Lekenik”

"Poduzetnička zona Marof Lekenik"

Općina Lekenik, s ciljem poticanja gospodarskog razvoja, osnovala je poduzetničku zonu u kojoj je u sklopu projekta “Poduzetnička zona Marof Lekenik – pokretač lokalnog razvoja”, sufinanciranog iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda EU, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj, izgrađena infrastruktura potrebna za početak poduzetničke aktivnosti.

Zemljište koje se sastoji od 43 parcele proizvodne i poslovne gospodarske namjene s izgrađenom kolnom i pješačkom površinom, vodovodnom mrežom, sanitarnom i oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom te telekomunikacijskom i elektroenergetskom mrežom, spremno je za prihvat investitora i realizaciju njihovih poduzetničkih projekata.

 

marof 2

 

Projekt izgradnje infrastrukture završio je u  rujnu 2016. godine, kada je pokrenut postupak prodaje parcela namijenjenih gospodarskim djelatnostima. Zemljište se prodaje putem javnog natječaja koji je raspisan 06. rujna , a rok za dostavu ponuda je petnaest(15) dana od dana objave natječaja. Prednosti koje nudi Poduzetnička zona uz dobru prometnu povezanost autocestom, državnom cestom, željeznicom i blizinom zračne luke i Zagreba, svakako su i komunalni doprinos koji je jedan od najnižih i iznosi do 9,00 kn/m3. Općina Lekenik je predvidjela i oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100% u prvoj godini djelovanja, 50% u drugoj i 25% u trećoj godini djelovanja pod uvjetom da poduzetnik zaposli najmanje pet djelatnika sa područja općine Lekenik. Početna cijena zemljišta iznosi 41,00 kn/m2.

Zainteresirani se mogu javiti u Općinu Lekenik ili pisanim putem iskazati interes za ulaganje u Poduzetničku zonu u Lekeniku.  Do rujna 2017. su sklopljeni kupoprodajni ugovori s četvoricom poduzetnika koji pripremaju svoje projekte za ishođenje dozvola za gradnju objekata potrebnih za njihovu poduzetničku djelatnost.

Kontakt telefon 044/527 811, e-mail: opcina-lekenik@sk.t-com.hr


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.