Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Dani europske baštine u Krapju

Bogat progam privukao brojne posjetitelje

Bogat progam privukao brojne posjetitelje

Općina Jasenovac, JU PP Lonjsko polje , Turistička zajednica općine Jasenovac kao organizatori, te brojne udruge kao suorganzatori i ove su godine organizirali u Krapju Dane europske baštine .

 

KRAPJE_20

 

Program Dana europske baštine započeo je u subotu, 16. rujna  još u prijepodnevnim satima Fotoradionicom, nastavljen je otvaranjem izložbe fotografija „Krapje – graditeljska baština camerom obscurom , prezentacijom „Posebnog ornitološkog rezervata Krapje đol i „Parkovna arhitektura u zaštićenim ruralnim cjelinama, te prezentacijom aktivnosti udruge „Krap“.

 

KRAPJE_09

 

Nakon svete mise služene u crkvi sv. Antuna Padovanskog u mimohodu do središnje pozornice pridružila su se kulturno-umjetnička društva iz Lipovljana, Letovanića, Kutine, Siska, a program su izveli i učenici OŠ Jasenovac , PŠ Puska.

 

 

KRAPJE_10

 

Načelnica općine Jasenovac Marija Mačković u svom je obraćanju istaknula kako se svake godine potvrđuje važnost održavanja ove manifestacije koja promovira graditeljsku baštinu Krapja, ali i sve druge vrijednosti ovoga kraja, te zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije.

 

KRAPJE_15

 

Brojnim posjetiteljima obratio se i zamjenik župana Roman Rosavec naglasivši značaj manifestacije za razvoj turizma na području Parka prirode Lonjsko polje .

 

krapje 3

 

Ravnatelj JU PP Lonjsko polje Ivor Stanivuković  posebno je bio zadovoljan što je i vrijeme poslužilo i organizatore i posjetitelje

 

 

Stanivuković je podsjetio kako krajem godine započinje i izgradnja Prijamnog centra Osekovo

 

 

Na žalost, radi lošeg vremena, svi programi planirani za nedjelju, 17. rujna su otkazani.

 

KRAPJE_18KRAPJE_16KRAPJE_11(1)krapje 2KRAPJE_02KRAPJE_05

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.