Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

74. obljetnica stradanja stanovnika Zrina

Obilježena je u subotu 9. rujna u Zrinu

Obilježena je u subotu 9. rujna u Zrinu

Sedamdeset i četvrta obljetnica stradanja stanovnika Zrina obilježena je u subotu 9. rujna u Zrinu. Program obilježavanja započeo je molitvom ispred križa podno Starog grada Zrina, te mimohodom do mjesta srušene župne crkve Našašća sv. Križa koju su 1943. godine srušili partizani.

 

_MG_1352

 

Ovogodišnje obilježavanje organizirali su Hrvatski demokratski forum Struga Banska i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a SMŽ čiji je predsjednik Ivica Knežević pozvao je hrvatske vlasti da isprave nepravdu nanesenu Zrinjanima.

 

 

 

„Na kostima nevino pobijenih ljudi partizani su izgradili velebne spomenike. Izgradili su ih da prekriju svoju zloću i laž. Srušite takve spomenike i obznanite počinitelje zločina. Dok se naše društvo ne izgradi na istini, a ne na komunističkoj laži neće biti ni zdravo ni mirno društvo.“ – kazao je Knežević.

 

 

_MG_1275

 

Ovo je povijesno mjesto. Sveto mjesto… – kazao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izrazivši nadu da će nepravda nanesena Zrinjanima  biti ispravljena:

 

 

 

_MG_1346

 

Kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na 74. obljetnici stradanja mještana Zrina nazočio je Ivan Krupec dok je misno slavlje predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i krčkim biskupom Ivicom Petanjkom.


Obljetnica je okupila brojne hodočasnike pristigle iz cijele Hrvatske, a ponajviše prognane Zrinjane i njihove potomke.

 

_MG_1308


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.