Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Suradnja Grada Novske i Hrvatskih voda

Do jeseni početak radova na više mjesta

Do jeseni početak radova na više mjesta

Prilikom obilaska naselja Brestača, zamjenik gradonačelnika Novske Siniša Kesić i Tomislav Naglić, voditelj ispostave Hrvatskih voda, Novska – Strug, razmotrili su mogućnost rješenja povećanja broja parkirališnih mjesta kod Mjesnog doma.

Dom osim za potrebe mještana služi i za održavanje raznih događanja te zbog svoje uređenosti može imati i komercijalnu mogućnost iznajmljivanja. Zbog svega navedenog potrebno je više parkirališnih mjesta s čime se planira krenuti zajedno s poslovima oko energetske učinkovitosti doma.

Zamjenik gradonačelnika rekao je nešto više:

 

 

„Zajedno s gospodinom Naglićem iz Hrvatskih voda pronašli smo rješenja kako bismo dobili parkirni prostor oko doma i u isto vrijeme riješili problem potoka koji narušava prostor oko doma“ – kazao je Kesić.

 

POTOK_02 POTOK_04 POTOK_03

 

Uređenje obale potoka pokraj doma uz izgradnju potpornog zida, što bi bio posao Hrvatskih voda, moguće je započeti već do kraja godine i kako doznajemo ne iziskuje velika financijska ulaganja.

Uslijedio je obilazak potoka Kozarca:

 

 

Uređenje potoka u Kozaricama nameće puno veće zahvate kao i trajna rješenja, odnosno povećanje propusnosti vode, ali i problemi radi odvodnih kanala u naselju. Nekoliko domaćinstava ima problem kod jačih oborina kada se voda iz kanala prelijeva u njihova dvorišta, a zemlja s kosina kanala urušava i prijeti širenjem prema kućama.

 

 

Od do sada pregledanog terena, među prvima koji očekuju regulaciju korita potoka je obitelj Došen, koji žive u Babić sokaku, odvojku u naselju Jazavica. S opasnošću koja prijeti od bujice vode kod svake velike kiše nedavno su upoznali predstavnike grada i Hrvatskih voda. Kako saznajemo, do jeseni će započeti regulacija korita potoka i povećanje njegove propusnosti.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.