Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Radionica za roditelje “Pametne kocke”

Osnaživanje i edukacija roditelja

Osnaživanje i edukacija roditelja

U sklopu projekta „Mogućnosti-a ne ograničenja“ kojeg UOSI SMŽ provodi do 31. kolovoza 2017. godine a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz Natječaj za projekte Udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. u Maloj kući u Petrinji 29. kolovoza održana je edukativna radionica za roditelje „PAMETNE KOCKE“  koju su osmislile i vodile radne terapeutkinje Marta Križanić i Veronika Muža te diplomirana učiteljica Selma Buljubašić.

 

21215853_10210098149911393_1020177953_o

 

Radionica „Pametne kocke“ zamišljena je sa svrhom izrade kocki različitih veličina na koje su roditelji lijepili sadržaje (brojke, slova, geometrijske oblike) koristeći različite teksture i materijale. Kombinirajući sve ove tehnike i oblike roditelji su dobili na kraju originalne i unikatne kocke koje će njihovoj djeci pomoći u usvajanju brojeva, slova i oblika a pri tom radu ujedno će dobiti i senzomotoričke i taktilne podržaje i upoznati različite materijale i usvajati pojam veličine. Posebno koristimo prigodu zahvaliti obitelji Marije Lovreković Karaga iz Hrastovice na izrađenim i doniranim kockama.

 

21267653_10210098148151349_104688220_o

 

Istovremeno u Maloj kući održana je igraonica za djecu kako bi roditelji neometano mogli sudjelovati na radionici, a okupljanje smo tradicionalno kao i svakog zadnjeg utorka u mjesecu iskoristili za proslavu rođendana i to naših najmlađih članova rođenih u srpnju i kolovozu.

 

radne terapeutkinje Marta i Veronika

 

Svrha radionica je osnaživanje i edukacija roditelja za kvalitetnije roditeljstvo, a samostalna izrada didaktičkih igračaka daje dodatnu vrijednost i roditeljima i djeci  jer upravo su igračke one koje svojim izgledom brzo primame pažnju djeteta, no osim izgleda one su osmišljene da dijete kroz njih razvija svoje motoričke, kognitivne i senzoričke vještine. Često nisu svi u mogućnosti nabaviti ili kupiti igračke koje se nude na tržištu. Uz malo kreativnosti i truda može se puno toga izraditi vlastitim rukama, a uz to uvijek možete djetetu s kojim radite prilagoditi igračku koristeći boje i materijale koje ono voli, prilagoditi veličinu i font slova ovisno o teškoći djeteta, a možete neke elemente izrađivati i zajedno.

 

proslava rođendana

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.