Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Pronađeni tartufi na Zrinskoj gori

Petrinjac Mario Kolić pronašao veću količinu tartufa

Petrinjac Mario Kolić pronašao veću količinu tartufa

Na području Zrinske gore Petrinjac Mario Kolić pronašao je veću količinu tartufa koji su jučer prezentirani u Zelenoj kući u Petrinji.

 

Turistička zajednica Grada Petrinje prije par godina je, u sklopu manifestacije „Festival kestena“, počela organizirati i lov tartufara na tartufe kojem su nazočili i Mario Kolić i gastronom Robert Slezak.

 

Direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj dodaje:

 

 

Držaj ističe kako će se ovaj zdravi proizvod naći i u ponudi Zelene kuće.

 

Nalaznik tartufa Mario Kolić koji je posljednih desetak godina posvetio ovoj zdravoj i rijetkoj namirnici kazao je kako su u „lovu“ na Zrinskoj gori pronašli oko 3 kilograma tartufa. Iako točnu lokaciju nije htio otkriti, pojasnio je otkuda tartuf na Banovini:

 

 
 

pesek i tartufi tekst pesek u akciji

 
 

Sve zasluge ipak ne mogu pripasti isključivo njemu pa je tako predstavio i svoju ljubimicu čiji je nosić otkrio ovu gurmansku poslasticu:

 

 

Ovo ipak nije prvi put da su na području Banovine pronađeni tartufi, kazao je Kolić:

 

 

Gastronom Robert Slezak bavi se postavljanjem plantaža tartufa, a jedan je od istaknutih hrvatskih chefova kuhinje.

 

Otkrio je kako su najpoznatiji specijalititeti od tartufa u Hrvatskoj fritaja i razne vrste tjestenina, ali da se poslužuju i kao prilog mesu te da iako su mamac za nepce – za novčanik ipak nisu tako primamljivi.

 


Slezak je ispričao i zanimljivu anegdotu:

 

 
 

Dumbović i tartufi

 
 

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović čestitao je nalazniku Koliću te istaknuo kako lovcima na tartufe treba pružiti podršku:

 

 

Grad Petrinja je grad koji želi kroz jednu ovakvu atraktivnu turističku ponudu dati do znanja da može biti dobra turistička destinacija i pokazati sve ono što ima za ponuditi. Priroda nam je to dala i trebamo to koristiti, ali istovremeno ju moramo zaštitit i voditi brigu o njoj – zaključuje Dumbović.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.