Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Juha od tikvica

Zdrava i osvježavajuća

Zdrava i osvježavajuća

Pripremiti tikvice možete na različite načine, svaki dan nešto novo, jer, doista, poželjno ih je jesti svaki dan. Ova izdašna namirnica sadrži malo kalorija, a ispunjava želudac i daje osjećaj sitosti. Bogata je vitaminima B i C, manganom i kalijem, a većina ih se nalazi u kori. Nemojte ju guliti s plodova!

600 g tikvica

200 g krumpira

200 g crvenog luka

1 l povrtnog temeljca

60 g maslaca

40 ml ulja

Sol, svježe mljeveni papar

50 ml kiselog vrhnja

 

Tikvice dobro operite i narežite na kocke. Na ulju pirjajte crveni luk do zlatnožute boje, dodajte kockice krumpira, podlijte s malo temeljca samo da je krumpir pokriven, kuhajte na laganoj vatri miješajući, dodajte maslac.

Kuhajte desetak minuta miješajući da maslac emulgira i podlijevajte malo po malo temeljcem da juha dobije kremoznost, posolite.

Odvojite 100 g tikvica, a ostalo dodajte u juhu, podlijte s pola temeljca i kuhajte 5 minuta. Usitnite štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće i prokuhajte.

Preostale tikvice ispecite na gril tavi. Razmutite kiselo vrhnje, umiješajte u juhu prije posluživanja, dodajte grilane tikvice, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.


 

dobartek.spar.hr


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.