Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

“Budimo ponosni na svoje heroje, budimo ponosni na svoju povijest!”

Čestitka kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić uputio je građanima grada Kutine čestitku u povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja:

“Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 05. kolovoza, dan je sjećanja na Vojno-redarstvenu akciju Oluja i jedan od najveličanstvenijih hrvatskih uspjeha i pobjeda u Domovinskom ratu.

Toga su dana prije 22 godina Hrvatska vojska i redarstvenici oslobodili kraljevski grad Knin i veliki dio okupiranog hrvatskog teritorija.

Na taj se dan radujemo, slavimo ali i  s velikim  poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast hrvatskim braniteljima koji su, u nametnutom nam ratu, položili svoje živote za slobodu Domovine, stradalim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i stradalih, i svima čija je patnja i žrtva  omogućila stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske.

Stoga drage kutinčanke i kutinčani, budimo ponosni na svoje heroje, budimo ponosni  na svoju povijest, istaknimo zastave Republike Hrvatske na svojim domovima, radujmo se zajedno i gradimo bolje i pravednije društvo!

U ime Grada Kutine, mojih suradnika i u svoje ime čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Gradonačelnik

Zlatko Babić, dipl. ing.”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.