Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena” predstavljen u Novskoj

Projektom vrijednim više od 400 milijuna kuna zaposlit će se oko 3000 žena u RH

Projektom vrijednim više od 400 milijuna kuna zaposlit će se oko 3000 žena u RH

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, u Novskoj je otvorio radionicu o projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena“ koji će se iz sredstava Europskog socijalnog fonda financirati u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

 

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica Europske unije s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.

 

Ovim projektom se na području cijele Hrvatske planira zaposliti 3 045 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama.

 

Projekt će se provoditi u teško dostupnim područjima među kojima su ruralna područja i otoci te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

P1050247

 

Ministar Pavić kazao je kako će se kao sudionice programa uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada te rekao nešto više o samom programu:

 

 

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

 

Ministar ističe kako je ključ suradnje na ovom projektu upravo sinergija lokalne zajednice i nacionalne vlasti te da se sada kreće s detaljnim radionicama po županijama.

 

 

Ministar je sa zadovoljstvom istaknuo kako je interes za radionice i više nego zadovoljavajuć:

 

 

 

P1050285

 

Otvorenju radionice nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je zahvalio ministru i Vladi na svemu što čine kako bi se u županiji smanjila stopa nezaposlenosti:

 

 

Župan je istaknuo kako se  program provodio i prije, no kratko i u prekidima, te je izrazio zadovoljstvo što će se sada, trogodišnjim provođenjem programa, omogućiti kontinuitet kako zapošljavanja tako i skrbi za starije osobe.

 

P1050273

 

Zamjenica gradonačelnika Novske, Marija Kušmiš, rekla je nešto više o stopi nezaposlenosti u gradu Novskoj:

 

 

Izrazila je zadovoljstvo što su i Ministarstvo rada i Vlada Republike Hrvatske upoznati s problemom nezaposlenosti žena te da aktivno rade na  rješavanju tog problema.

 

Nakon otvorenja radionice održan je radni sastanak na kojem je između ostalog bilo i riječi o stvaranjima preduvjeta za zapošljavanje nezaposlenih žena starijih od 50 godina.

 

 

P1050242 P1050243
P1050264 P1050269
P1050292 P1050298

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.