CENTAR1

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, opozvana je odluka o „likvidaciji“ Centra za razvoj poduzetništva Grada Novske, a za obnašatelja  dužnosti ravnatelja imenovana je Boženka Spahić, dipl. oec.

 

U narednom razdoblju imenovana ravnateljica započinje s ustrojavanjem rada Centra, a na sjednici je kao lokacija Centara za razvoj poduzetništva spomenut prostor bivše Gradske knjižnice i čitaonice. Postojanje Centra za razvoj poduzetništva od velike je važnosti jer se radi o mjestu gdje će se pružati podrška poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima kod njihovih projekata i programa te kod javljanja na natječaje za sredstva ministarstava i europskih fondova, a osim tehničke pomoći s poduzetnicima će ostvarivati stalnu poslovnu suradnju.

 

CENTAR_BOZENKA SPAHIC

 

Imenovana ravnateljica Centra za razvoj poduzetništva Grada Novske,  Boženka Spahić:

 

 

Odluka o prestanku rada ustanove Centra za razvoj poduzetništva Grada Novske iz rujna 2013. godine, izazvala je burne rasprave no rad Centra je ugašen te je pokrenut postupak „likvidacije“, a njegovu ulogu  trebao je preuzeti novi gradski Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.

 

Gradonačelnik Novske, Marin Piletić kazao je kako je gašenje ove ustanove bila je loša odluka tadašnjih vladajućih.

 

“Dok su drugi osnivali Razvojne agencije i Centre za razvoj poduzetništva, Grad Novska ugasio je njihov rad. Ponovnim pokretanjem biti će pomoć poljoprivrednicima, poduzetnicima i udrugama civilnog društva,  kod izrade poslovnih planova i investicijskih elaborata i da na taj način dođu do bespovratnih sredstava.” – kazao je Piletić.


 

 

Novi početak rada Centra za razvoj poduzetništva Grada Novske
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar