Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Ministarstvo će omogućiti upis u jesenskome roku

Ne ukida se kombinirani razredni odjel u Srednjoj školi Petrinja

Ne ukida se kombinirani razredni odjel u Srednjoj školi Petrinja

U Srednjoj školi Petrinja nakon prvog upisnog roka nije bilo interesa za programe cvjećara i voćar-vinogradar-vinar te je postojala samo jedna prijava za mesara. Međutim, zbog specifičnosti područja u kojem se škola nalazi, uvažavajući potrebe lokalne zajednice, Ministarstvo znanosti i obrazovanja omogućit će upis u navedene programe u jesenskome roku“, zaključili su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Podsjetimo, pismom Ministarstvu obratio se gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović nakon što je donesena odluka da se u Srednjoj školi Petrinja ukida jedan kombinirani razredni odjel.

Ministarstvo je u novoj školskoj godini planiralo ukupno 2224 razredna odjela sa 48 759 mjesta, od čega je na području Sisačko-moslavačke županije planirano 70 razrednih odjela sa 1622 mjesta i to temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole i Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole.

„Navedenim Odlukama propisana je mogućnost promjene strukture i broja razrednih odjela te broja učenika u razrednom odjelu ovisno o broju učenika prijavljenih u pojedini razredni odjel. Navedenim Odlukama omogućuje se promjena strukture i broj razrednih odjela ovisno o broju prijava za pojedini program, broju trenutačno upisanih učenika u ostale razrede u tom programu, procjeni eventualnog popunjavanja u jesenskome roku i ostalim elementima opravdanosti izvođenja programa te Državnim pedagoškim standardom i mogućnostima Državnoga proračuna“, poručuju iz Ministarstva.

Na  području Sisačko-moslavačke županije je odobreno 60 razrednih odjela s 1346 mjesta.

„U Srednjoj školi Petrinja nakon prvog upisnog roka nije bilo interesa za programe cvjećara i voćar-vinogradar-vinar te je postojala samo jedna prijava za mesara. Međutim, zbog specifičnosti područja u kojem se škola nalazi, uvažavajući potrebe lokalne zajednice, Ministarstvo znanosti i obrazovanja omogućit će upis u navedene programe u jesenskome roku“, zaključili su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.