Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Hrvatski pršut za Guinnessovu knjigu rekorda stiže u Bruxelles

Drniški pršut Ante Reljanovića

Drniški pršut Ante Reljanovića

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir 11. srpnja s početkom u 17 sati (JAN 6Q1) u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom u Bruxellesu organizira konferenciju „Ulaganja u preradu drva i šumarstvo u zemljama Jugoistočne Europe“.

Na konferenciji će se okupiti predstavnici drvne i prehrambene industrije, šumarstva i poljoprivrede iz cijele Europe te će tako na jednom mjestu imati priliku razgovarati s donositeljima odluka u institucijama Europske unije – Europskom komisijom i sa zastupnicima u Europskom parlamentu u kojem Petir organizira tematsku konferenciju. Osim tvrtki i nadležnih institucija, na konferenciji će sudjelovati i predstavnici Europske komisije te vodećih EU strukovnih udruženja, poput CEI-BOIS-a, AEBIOM-a i COPA COGECA-e.

Petir EPP

U okviru konferencije Petir će predstaviti i 15. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji se održava u Dubrovniku 2018. godine u organizaciji Vedrana Kraljevića.

U prigodnom dijelu svi će sudionici konferencije i posjetitelji u Europskom parlamentu moći kušati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koje Petir ugošćuje u Bruxellesu, među kojima su drniški pršut Ante Reljanovića koji konkurira za Guinnessovu knjigu rekorda, ovčji sir s Krka, maslinovo ulje, vina, suhe smokve iz južne Dalmacije od proizvođača okupljenih u Zadružni savez Dalmacije, a događanje će uveličati i šibenska klapa Bonaca.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.