Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dumbović zaustavio ukidanje razrednog odjela u Srednjoj školi Petrinja

Zahvalio ministrici Divjak na razumijevanju

Donosimo izjavu gradonačelnika Petrinje  Darinka Dumbovića u svezi Odluke ministrice Divjak:

“Drago mi je da u Srednjoj školi Petrinja ostaje kombinirani razredni odjel ( mesar, cvjećar, voćar-vinogradar-vinar) i da je ministrica Divjak uvažila argumente koje sam joj uputio. Ministricu sam podsjetio da je Petrinja grad na području posebne državne skrbi, iz kojeg sve više mladih obitelji odlaze.

Grad kao i cijelo područje od Kupe do Une trajno zaostaje u razvoju, pa svaka restrikcija još više otežava svakodnevni život i smanjuje ionako narušenu kvalitetu života na ovim prostorima. Također sam naglasio da Srednja škola Petrinja školuje i učenike s teškoćama u razvoju, a upravo je zanimanje mesar prema HZZ – u deficitarno zanimanje. Prema podacima koje sam dobio od ravnatelja prof. Orlića Srednja škola Petrinja će imati u ljetnom i jesenskom roku upisa 7 učenika u tom razrednom odjelu, koliko je i dozvoljeno kao minimalan broj kandidata.

Ministrica je prihvatila ove argumente i time je zaustavljeno ukidanje kombiniranog razrednog odjela, što je bitno i za Srednju školu Petrinja, ali još više za roditelje i učenike koji će svoje obrazovanje nastaviti u svom gradu. Mi koji živimo na ovom prostoru najbolje poznajemo problematiku i težinu života i imamo obavezu upozoravati i sugerirati svima onima koji donose odluke na državnom nivou da prije donošenja odluka razmisle i o njihovim eventualnim posljedicama.

Zahvaljujem ministrici Divjak na razumjevanju i spremnosti da brzo i efikasno riješi ovaj problem, na zadovoljstvo profesora, roditelja i samih učenika.”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.