Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan Žinić u nastupni posjet primio indijskog veleposlanika u RH

“Hrvatska nije samo Zagreb!”

"Hrvatska nije samo Zagreb!"

Sisačko-moslavački župan sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Indije u Republici  Hrvatskoj Sandeepa Kumara.

 

P1030568

 

Ovaj posjet će svakako rezultirati određenim suradnjama, rekao je ,nakon sastanka, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

P1030564

 

Župan je upoznao veleposlanika s prednostima koje ima naša županija.

 

 

Najprije želim čestitati gospodinu županu koji je jako dobro rezimirao naš razgovor. Naveo je točno teme o kojima smo razgovarali. Želim ponoviti da iz naše perspektive, što je on također spomenuo, Hrvatska nije samo Zagreb, da želimo izaći u pokrajine u županije, sresti se s lokalnim dužnosnicima, kako bismo vidjeli na koji način možemo graditi odnose između Indije i županija, rekao je nakon sastanka veleposlanik Kumara.

 

 

Posebno se fokusiramo na gospodarske sadržaje. Kako je gospodin  župan spomenuo razgovarali smo o čitavom spektru pitanja. Postoje područja koja smo prepoznali kao izazove, a tiču se zemljopisa, gospodarstva, poslovne kulture. Ali, sigurno je da ćemo se koncentrirati na srodnosti. U SMŽ vidimo te srodnosti u proizvodnji hrane, petrokemiji, keramici, industriji čelika, koja zahtijeva obnovu.

 

P1030567

 

Mi ćemo okupiti naše poslovne ljude (indijske i hrvatske), da zajedno pronađu dugoročne vizije međusobnog poslovanja.

A, odvojeno od gospodarskih tema, razgovarali smo, kako je dobro primijetio gospodin župan , o kulturnom povezivanju, organizaciji indijskih događanja ovdje, dovođenje umjetničkih ansambala, prikazivanju indijskih filmova. I na kraju obratit ćemo pozornost na intenziviranje zanimanja u Hrvatskoj za yogu, ayurvedu, te kako možemo sve te veze okupiti i učvrstiti u značajno partnerstvo između Indije i Sisačko-moslavačke županije, zaključio je veleposlanik Kumara.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.