Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Ulaganje u kuhinju OŠ Mladost Lekenik!

Sufinanciraju Općina i Županija

Sufinanciraju Općina i Županija

U Osnovnoj školi Mladost Lekenik uskoro će započeti rekonstrukcija školske kuhinje u sklopu koje će se ugraditi nova oprema koja će omogućiti pripremu većeg broja toplih obroka. Oprema stara 34 godine je dotrajala i skoro 60% uređaja više nije za upotrebu. Iz tog je razloga ravnatelj OŠ Mladost Lekenik Igor Rožić inicirao kupnju nove opreme za školsku kuhinju:

 

 

Osnovnu školu Mladost Lekenik, uključujući i odjele Područnih škola, pohađa 425 učenika, a dnevno se u njenoj kuhinji pripremi 300-tinjak toplih obroka.

Inicijativu ravnatelja je prihvatio načelnik Općine Lekenik Ivica Perović kazavši kako će rekonstrukciju školske kuhinje sufinancirati Općina i Županija te dodao:

 

 

Osnivač OŠ Mladost Lekenik je Sisačko- moslavačka županija, pa stoga ne iznenađuje da je ovaj prijedlog ulaganja u školsku infrastrukturu naišao na plodno tlo kod župana Ive Žinića:

 

 

Županija skrbi o 22 osnovne škole, a samo u dvije- u Prvoj Osnovnoj školi Petrinja i Osnovnoj školi Rajić nije moguća priprema toplih obroka. Kako je najavio župan, to će se uskoro promijeniti, a time će Sisačko- moslavačka županije postati jedna od rijetkih županija u državi u čijim se školskim kuhinjama tjedno pripremi bar tri topla učenička obroka.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.