Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Radionica o mjerama iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.

Potpore u iznosu od 50%

Potpore u iznosu od 50%

U HGK- Županijskoj komori Sisak održana je informativna radionica za potencijalne korisnike Podmjere 4.1. – Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i Podmjere 4.2. – Ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.godine.

Jedna je ovo u nizu radionica koje organizira Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Više Žaklina Jurišić, pomoćnica direktorice Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK:

 

 

P1030605

U sklopu Podmjera 4.1. i 4.2. maksimalan iznos potpore u odnosu na vrijednost investicije kreće se u vrijednosti od 50% prihvatljivih troškova, a sredstva se mogu iskoristiti za izgradnju i rekonstrukciju objekata za držanje životinja, opremanje gospodarskih objekata, kupnju poljoprivredne mehanizacije, navodnjavanje, kupnju gospodarskih vozila i podizanje te rekonstrukciju proizvodnih pogona.

 

 

P1030598

 

Đuro Marinović vlasnik je OPG-a „Marinović“ iz Janje Lipe i na svom imanju uzgaja jabuke i aroniju. Njegova očekivanja od ove radionice nisu mala:

 

 

Pravilnici i natječajna dokumentacija dostupni su na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.