Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Partneri URBACT projekta “City Centre Doctor” na studijskom putovanju u Petrinji

Predstavnici 9 EU gradova i stručnjak Wessel Badenhorst

Predstavnici 9 EU gradova i stručnjak Wessel Badenhorst

Povodom ponovnog dolaska vodećeg URBACT stručnjaka Wessela Badenhorsta i delegacija iz 9 gradova Europske unije koji sudjeluju u projektu „City Centre Doctor“ u Velikoj vijećnici Grada Petrinje održana je tiskovna konferencija.
 
Grad Petrinja jedan je od deset europskih gradova uključenih u projekt URBACT-a „City Centre Doctor“ kojem je osnovni cilj revitalizacija centra grada, odnosno, poticanje inovacija u centrima malih gradova s ciljem zadržavanja lokalnih običaja kako bi se privukli novi poslovi i stvorila radna mjesta.
 
Privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturnu baštinu, Vlasta Vuglec, o sudionicima i studijskom putovanju:
 
 

 

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje zaželio je dobrodošlicu svima te izrazio zadovoljstvo što može pozdraviti sve iz delegacija, a posebno gospodina Badenhorsta koji je opet u posjetu te s kojim su razmijenili mnoga iskustva:

 

 

 

P1040368

 

Wessel Badenhorst, vodeći URBACT stručnjak projekta „City Centre Doctor“ izjavio je kako su počašćeni biti u Petrinji i učiti o povijesti Europe:

 

 

 

P1040374

 

Daniele Terzariol, vodeći partner iz talijanskog grada San Donà di Piave iznio je svoje dojmove o dosad viđenim u Petrinji:

 

 

Projekt „City Centre Doctor“ je po povlačenju novca iz fondova Europske unije jedan od najznačajnijih projekata grada Petrinje. Odobren u sklopu programa Europske unije Urbact III i financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupno je vrijedan oko 650 tisuća eura od čega će Petrinji na raspolaganju biti oko 40 tisuća eura.
 
P1040350

P1040353

P1040379


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.