Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Novi sindikat traži izmjene Kolektivnog ugovora – 29 radnika od njih 270 u štrajku

Uprava tvrtke Lipovljani lignum nudi 5% veće plaće i zapošljavanje na neodređeno

Uprava tvrtke Lipovljani lignum nudi 5% veće plaće i zapošljavanje na neodređeno

Od 270 radnika tvrtke Lipovljani lignum d.o.o. njih 29 jutros je u štrajku.

 

lig 1

 

U posljednja dva mjeseca Novi sindikat pregovarao je u ime radnika s upravom ove tvrtke tražeći povećanje plaće i zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme, već nakon godinu dana rada na određeno vrijeme, a ne ,kao do sada , nakon tri godine. Pojašnjava predsjednik Novog sindikata Mario Iveković

 

 

Radnici su konsenzusom odbili prijedlog Uprave, dodaje Iveković

 

 

Potražili smo odgovor kod Uprave tvrtke i u redakciju primili Priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

„Vezano uz započeti štrajk radnika Lipovljani lignum d.o.o. Lipovljani, poslodavac ističe da su zahtjevi sindikata koji su traženi u smislu izmjene Kolektivnog ugovora zaposlenih u Lipovljanima lignum d.o.o. izrazito visoko postavljeni, nerealni i u ovom trenutku za poslodavca neprihvatljivi.

Poslodavac je u razgovoru sa sindikatom isticao da zbog nedostatka sirovine (trupaca), koji nije u dovoljnoj količini uspio nabaviti od Hrvatskih šuma, ima velike poteškoće u proizvodnji, prisiljen je sirovinu nabavljati  na slobodnom tržištu, što znatno povećava troškove poslovanja i nema gotovo nikakvog prostora za povećanje plaća. S druge strane nesigurnost u nabavi sirovine prisiljava poslodavca da zapošljava radnike na određeno vrijeme, jer nije u mogućnosti planirati proizvodnju na duži rok, kao ni potreban broj radnika.

Kao znak dobre volje, Uprava Lipovljani lignum d.o.o. je ponudila povećanje osnovne plaće za 5% i zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme dvadeset petorici radnika koji imaju ugovore na određeno vrijeme.

Ističemo da se postojeći Kolektivni ugovor, kojim je osnovna plaća zaposlenih u društvu prije dvije godine već povećana za  15%, u cijelosti poštuje, plaće se isplaćuju na vrijeme, kao i sva druga materijalna davanja, prijevoz radnika je organiziran.“

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.