Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Imenovanja, premještaji i razrješenja u Sisačkoj biskupiji

Mons. Marko Cvitkušić generalni vikar, mr. sc. Janko Lulić kancelar Sisačke biskupije

Mons. Marko Cvitkušić generalni vikar, mr. sc. Janko Lulić kancelar Sisačke biskupije

Odlukom sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Fra Smiljan Berišić, OFM, razrješuje se službe župnog vikara u župi Uznesenja Bl. Dj. Marije u Kloštar Ivaniću.

Danko Bizjak, mladomisnik, imenuje se upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog i Bl. Dj. Marije Kraljice mučenika u Lasinji.

Stjepan Bradica razrješuje se službe župnika župe sv. Antuna Padovanskog i Bl. Dj. Marije  Kraljice Mučenika u Lasinji i imenuje se duhovnim pomoćnikom u samostanu sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji.

Mons. Marko Cvitkušić razrješuje se službe kancelara Biskupijske kurije i imenuje se na službu generalnog vikara Sisačke biskupije te prepoštom Stolnog Kaptola Sv. Križa.

Fra Robert Ćibarić, OFM, imenuje se župnim vikarom u župi Uznesenja Bl. Dj. Marije u Kloštar Ivaniću.

Mons. Josip Ćorić razrješuje se službe župnika u župi sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu, službe generalnog vikara Sisačke biskupije, člana Prezbiterskog vijeća i Zbora savjetnika Sisačke biskupije te se zbog dobi i zdravstvenog stanja umirovljuje.

Mr. sc. Ivan Grbešić, razrješuje se službe duhovnika u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu i imenuje upraviteljem župe Pohoda Bl. Dj. Marije u Sisku, ujedno se razrješuje i službe povjerenika za duhovna zvanja i imenuje povjerenikom za pastoral mladih u Sisačkoj biskupiji.

Robert Jakica razrješuje se službe župnog vikara u katedralnoj župi Uzvišenja Sv. Križa u Sisku i imenuje se upraviteljem župe sv. Katarine u Komarevu.

Branko Koretić razrješuje se službe upravitelja župe Pohoda Bl. Dj. Marije u Sisku i imenuje župnikom župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu.

Fra Ivan Lotar, OFM Conv., mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi sv. Josipa Radnika u Sisku-Galdovo.

Mr. sc. Janko Lulić razrješuje se službe vicekancelara i imenuje se na službu kancelara Sisačke biskupije.

Mato Malekinušić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi  i daje se na raspolaganje zagrebačkom nadbiskupu za imenovanje poglavarom u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu, ujedno se razrješuje službe povjerenika za pastoral mladih i za pastoral vatrogasaca te se imenuje povjerenikom za duhovna zvanja Sisačke biskupije.

Ivan Mandić, razrješuje se službe upravitelja župe sv. Katarine u Komarevu i vraća se u Vrhbosansku nadbiskupiju.

Vedran Pejak Pašić, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u katedralnoj župi Uzvišenja Sv. Križa u Sisku.

Stjepan Račić razrješuje se službe duhovnog pomoćnika u samostanu sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji i zbog zdravstvenog stanja se umirovljuje.

Ivica Šimunović, razrješuje se službe župnog vikara župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu i imenuje se za upravitelja župe sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi.

Mladen Vidak imenuje se povjerenikom za pastoral vatrogasaca u Sisačkoj biskupiji.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.