Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Čigoč: Europsko selo roda

Predstavljen projekt Ornitološkog centra u Čigoču

Predstavljen projekt Ornitološkog centra u Čigoču

Čigočani su obilježili svoj dan, Dan sela Čigoča- Europskog sela roda. Podsjetimo, Europska zaklada Euronatur proglasila je 1994. godine selo Čigoč europskim selom roda. JU Park prirode Lonjsko polje u suradnji s Mjesnim odborom Čigoč i udrugama koje djeluju na ovom području u subotu, 17. lipnja različitim je edukativnim, kulturno- umjetničkim i sportskim programima organizirala obilježavanje ovoga dana.

Marko Sever, predsjednik Mjesnog odbora istaknuo je kako je ove godine u Čigoču roda manje nego ranije

 

 

Prije nepuna dva mjeseca  potpisan je Sporazum o revitalizaciji Donje Posavine s ciljem izgradnje Ornitološkog centra u Čigoču. Sporazum su potpisali Grad Sisak i JU PP Lonjsko polje.

 

ČIGOČ 21

 

Ravnatelj ustanove Ivor Stanivuković

 

 

U protekle dvije godine uloženo je puno u prostor oko parka prirode, ali ne i u Čigoč, podsjetio je Stanivuković

 

 

ČIGOČ 34

 

U sklopu manifestacije tako je za predstavnike sela u Donjoj Posavini održana i prezentacija projekta budućeg Ornitološkog centra i to s ciljem svojevrsne javne rasprave o projektu, a kako bi se on u potpunosti prilagodio potrebama lokalnog stanovništva i razvoja ovoga područja.

 

ČIGOČ 05

 

U bogatom kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su Češka beseda Sisak, FA Ivan Goran Kovačić Sisak, HKUD Radost iz Sela i KUD Hrvatsko srce Odra-Žabno.

 

ČIGOČ 33

 

Ljepota nedirnute prirode, rodina gnijezda, skladan odnos čovjeka i prirode..posjetitelji su u suglasju s prirodom uživali u kulturnim, rekreativnim, zabavnim i gastronomskim sadržajima.

 

ČIGOČ 42


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.