Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

“Velebitska degenija” i ove godine novinarki Radio Quirinusa!

“Čuvarkuća” Tee Škrinjarić

"Čuvarkuća" Tee Škrinjarić

Drugu godinu zaredom Radio Quirinus, odnosno naš novinar dobitnik je Velebitske degenije, nagrade koja se dodjeljuje svake godine za najbolje novinarske radove s područja zaštite okoliša i prirode.

Ove godine nagradu je dobila Tea Škrinjarić za emisiju o zaštiti okoliša „Čuvarkuća“ koju Radio Quirinus u svom programu emitira dva puta mjesečno. Nagrađenu emisiju poslušajte OVDJE.

 

P1020455

 

Podsjetimo, prošle godine nagradu je dobila Karmen Valenta za emisiju „Bez Cenzure“ kojoj je tema bila izgradnja odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

– Odlučili smo i ove godine kandidirati našu emisiju jer, prije svega, želimo razbiti  predrasudu da samo „veliki“ mediji mogu stvarati kvalitetne programske sadržaje, rekla je u prigodi dodjele ove nagrade glavna urednica programa Karmen Valenta.

S realizacijom ove emisije započeli smo početkom godine, a osnovni cilj je osvjestiti, prije svega najmlađe, o potrebi čuvanja okoliša te predstaviti sve one koji aktivno, više od ostalih, volonterski, brinu o zaštiti prirode, bilo kao mentori u školama, odgajatelji u vrtićima, voditelji eko skupina…

 

P1020458

 

Posebna zahvala za realizaciju emisije DV Sisak Novi – objekt Maslačak i DV Sisak Stari – objekt Pčelica, ravnateljicama ovih ustanova, tetama u grupama koje su sudjelovale u pripremi emisije i eko koordinatorici u DV Sisak Novi Ivani Pandurić. Naime, polaznici ovih ustanova su snimili i eko poruke koje su najavni jinglovi emisije, a i sudionici upravo „Čuvarkuće“ koja je nagrađene.

Našu nagrađenu novinarku Teu Škrinjarić vijest o nagradi zatekla je u Nizozemskoj. Uz zahvalu stručnom ocjenjivačkom sudu koji je upravo ovu emisiju odabrao za nagradu Tea je izjavila kako joj je ovo priznanje poticaj za daljnji rad.

 

 

P1020457

 

Nagradu Velebitska degenija koju dodjeluje HND – Zbor novinara za okoliš  u suradnji s HEP Opskrbom primila je na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu, u utorak, 23. svibnja glavna urednica programa Karmen Valenta.

Ocjenjivački sud su činili Darko Alfirev, član HEP-a, Lidija Komes, novinarska, veleposlanica Hrvatske za Europske destinacije izvrsnosti, Darko Horvatić, urednik HTV, Nada Kolega, HOPS, novinarka HINA-e Marina Bujan, Davorin Marković iz Hrvatske agencije za zaštiitu okoliša i prirode i predsjednica Zbora novinara za okoliš HND-a Silva Celebrini koja je izrazila posebno zadovoljstvo što je Radio Quirinus drugu godinu zaredom dobio ovu prestižnu nagradu za jedan od svojih programskih sadržaja

 

 

P1020490

 

Iz obrazloženja: „Sisački Radio Quirinus s emisijom „Čuvarkuća“ autorice Tee Škrinjarić ostavio je poseban dojam zbog raznolikosti sugovornika, zbog izuzetnog pristupa djeci predškolskog uzrasta, njihovog promišljanja o okolišu…

 

 

Emisija koju s užitkom i ponosom slušate pomalo i postiđeni zrelošću razmišljanja djece predškolskog uzrasta svjesni još veće odgovornosti za planet koji im ostavljamo” – stoji u obrazloženju.

 

P1020456

 

Dobitnici:

Tanja Rudež – Jutarnji list – najbolji prilog u tisku i internetu – “Hrvat koji čisti ocean“

Ivan Čurkalo – Nova TV – najbolji televizijski prilog – „Smeće u Jasenovcu”

Tea ŠkrinjarićRadio Quirinus – najbolji radijski prilog – emisija „Čuvarkuća“

Mirko Janković – Časopis Sensa – najbolja fotografija – fotoreportaža “Život na održivom imanju”

 

P1020487


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.