Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ugovor o sufinanciranju održavanja lokalnih cesta

Za bolju kvalitetu života mještana Martinske Vesi

Za bolju kvalitetu života mještana Martinske Vesi

U prostoru Općine Matrinska Ves, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, nazočio je potpisivanju ugovora o sufinanciranju izvanrednog održavanja lokalnih cesta na području ove općine. To je prvi takav ugovor ove godine u kojem sudjeluju jedinica lokalne samouprave i Županijska uprave za ceste.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Stjepan Ivoš i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina.

 

 

2

 

 

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, je  prije potpisivanja ugovora pozdravio sve prisutne te istaknuo kako je i ove, kao i prošle godine, dogovoreno potpisivanje ugovora radi osiguravanja višeg stupnja sigurnosti svih sudionika u prometu, poboljšanja uvjeta života te uređenja cesta i naselja na području općine Martinska Ves.
 
Dodao je kako se o tome koje ceste će se urediti odlučilo na temelju odluke načelnika Općine i Općinskog vijeća, ali i ono najvažnije, na temelju stanja samih cesta. Ceste koje su obuhvaćene ovim ugovorom o sufinanciranju obnove su županijske ceste 3120, 3121 i 3274  te lokalne ceste 3304 i  33015.
 
Više o iznosu sufinanciranja i samim radovima kojima će se obnoviti preko sedam i pol kilometara ceste Šapina je rekao:

 

 

Te dodao kako nakon potpisivanja ugovora slijedi raspisivanje natječaja javne nabave.

 

 

1

 

 

Općinski načelnik Stjepan Ivoš izrazio je zadovoljstvo što i ove godine sudjeluju u ovom projektu te dodao kako je iznimno zadovoljan prošlogodišnjom suradnjom i obnovom. Skrenuo je pozornost na činjenicu kako se dugo godina nije ništa radilo te da su kao rezultat toga ceste u jako lošem stanju.
 
Koje dionice će se obnavljati ove godine te koji su planovi za budućnost?

 

 

 

5

 

 

O tome kako je do same ideje za praksu sufinanciranja izvanrednog održavanja lokalnih cesta došlo, rekao je nešto više sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Župan je zahvalio svima koji su se odazvali ovom projektu obnove prometnica u Županiji te se dotaknuo grada Petrinje u kojem  taj projekt nije prepoznat:

 

 

Dodao je kako se nada da će ova praksa živjeti i dalje kako bi se i na taj način poboljšala kvaliteta života stanovnika Sisačko-moslavačke županije.
 
 
P10107453
 
P1010747

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.